Julförberedelser


Även i dockskåpet börjar det kännas att julen närmar sig. Laura och Virginia har klättrat runt på taket för att sätta upp julbelysningen medan Leonard legat i sängen och yrat om att han lider av svindel. Laura har upplyst honom om att den inte borde yttra sig när andra är på höga höjder men det verkar inte som om han hör på. 


Hustomtarna har börjat skymta i hörnen och på taken. Vanligen håller de sig lite i skymundan och verkar utan att synas men så här års kan man se dem. Om det är för att de låter oss se dem så att vi inte glömmer att ge dem julgröt, eller om det är att vi är lite känsligare för sådant just nu.


I köket, där skinkan kokas och pepparkakorna gräddas för fullt, har en av tomtarna placerat sig på strategisk plats med brandsläckaren.På Lucia-dagen kom en samling barn från byn och lussade mitt i garneringen av det stora pepparkakshuset.Fernando har varit ute med sågen och tagit hem tre stycken julgranar. Två har de satt uppe på takterrassen. Där har det snöat lite och Elvira har varit uppe och gjort en snögubbe. 


Den tredje julgranen står färdigklädd i matsalen där köttbullarna och julosten redan är framdukade. 
Julen kan komma. 
Kommentarer

skogsnuvan sa…
Jag säger bara ett. Helt underbart och nog skulle man vilja leka i det fina huset. Mycket fint har du skaffat dit och varje rum är ju speciellt.

Populära inlägg