"Och de seglade ständigt"

 Fortsatt retroresa till 2007

När jag började blogga den 8 januari 2007 hade Bodil Malmsten redan gett ut sin första fantastiskt vackra bloggbok, eller loggbok som hon själv kallade den. 



I äventyrsböcker med fartyg och pirater skriver kaptenen loggbok. 

I loggböcker noteras vindstyrka i sekundmeter, problem med fartyget,

last, personal; i loggboken bokför kaptenen det som löpande sker med skeppet.

Nuläget fastslås.

Ute på villande hav.

Här är vi kapten Nemo, här är vi.


Så inleder hon Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig. Jag gillar det som ett slags motto eller manifest för bloggandet; en positionsangivelse, en lägesbeskrivning, det som "löpande sker med skeppet" dvs mig "ute på villande hav" dvs världen/livet. 

Medan jag trevade mig fram i bloggvärlden 2007 hade jag också en slags analog loggbok där jag varvade text med bilder, precis som Bodil Malmsten. Det var den fantastiskt vackra blå kattboken som jag köpt på Atheneaum i Beaune året innan. 

I juli 2007 kajkade det här skeppet omkring på en lerig och svårt vattensjuk camping i Couches, Bourgogne. Efter att nästan ha smält i värmen de två tidigare åren håller vi den här sommaren på att flyta bort med tält och allt. Det hällregnar. Hela tiden. Mina badskor från Intersport möglade eftersom de aldrig blev torra. Natten till den 2 juli härjade ett våldsamt åskväder över Couches och vi undgick med en hårsmån att träffas av blixten. Den tog en lyktstolpe tio meter bort istället. Den 4 juli gav tältet upp och det började droppa ner över vår luftmadrass. Först den tionde juli, det vill säga idag för 15 år sedan, ger vi också upp, lämnar campingen och checkar in på Village Hotell i Beaune. Vi var rätt uthålliga ändå, måste jag säga. 

När jag bläddrar i kattboken blir jag riktigt sugen på att göra en sådan där bok igen och klistra in foton och bilder. Att campa i konstant hällregn blir jag inte lika sugen på.




Kommentarer

skogsnuvan sa…
Så klart du ska göra en sådan bok men nu funderar jag på om du håller på med en ny bok. Hade du inte börjat med en sådan? Hoppas det för den var så rolig att läsa. Här är det blåsigt som vanligt och att komma ut med båten går inte i blåsten. Mycket som inte går nu för tiden faktiskt. Framför allt sörjer jag att jag inte längre får komma iväg och dansa. Vem dansar med en gammal kärring. Det är ett elände att bli gammal. Alla ens vänner har slutat göra något roligt och inga danskompisar finns längre.
Soldansare sa…
Jodå, jag har börjat med en ny bok. Första utkastet är klart men det är nog långt tills den är klar är jag rädd.
Jag tycker du ska våga dig iväg på dans på egen hand. Nog får du väl dansa, det tror jag.

Populära inlägg