Eventuellt smakprov

På "begäran" (av Skatan) publiceras här ett eventuellt smakprov ur bourgogneboken. Har inte riktigt bestämt ännu om jag verkligen ska ta med den här texten i boken men nu kommer den här i alla fall.



"Att illustrera skillnaden mellan svenskar och fransmän låter sig alldeles utmärkt göras genom att beskriva de olika ländernas hantering av hundskit. Att hundskit är ett gissel är vi alla överens om. Idén att hundägaren ska plocka upp efter sina hundar finns också i båda länderna. I Sverige är det också en oskriven regel som också snällt efterföljs av de flesta. Svensken köper underdånigt själv sina svarta plastpåsar för ändamålet. Mig veterligen utdöms inga straff för hundägare som inte plockar upp efter sina hundar, annat än deras medmänniskors avsky och förakt. Och det räcker långt, det finns ingen grund för mer juridiska åtgärder.
Eftersom fransmannen är som han är går det att i parken i Nolay läsa följande text, drypande av fransk sarkasm, på en skylt:
”Frankrike med sin berömda mat, sina fina viner, sina ostar, sitt mode och… sin hundskit. För hundägare som inte plockar upp efter sina hundar i denna park utdöms böter mellan 60-250 euro.”
Dessutom är det ingen som tror att en fransman själv skulle gå och köpa svarta plastpåsar att ta upp hundskit i och därför finns det i de flesta parker och de flesta städer automater med gratis hundbajspåsar. Som en slags desperat vädjan. "

Kommentarer

Hanx sa…
...det fanns det i norrköping också... de kanske är lite franska av sig där...?
En stark sa…
Kan lova att om du blir klar med din bok, så kommer jag att köpa flera exemplar och ge bort till vänner och bekanta, tack för smakprovet!!

För övrigt så har jag hört att det är lugnt i båsen och att alla kor är kvar än så länge...
skatan sa…
Tack för smakprovet. Det skall absolut vara med. Och jag ser verkligen fram mot att hålla ett ex i min hand och öppna och läsa ...
Jag gillar också Frankrike väldigt mycket och var där som ung. Nu är det länge länge se´n.

Kramar!

PS Nu förstår jag bättre det där med Norrköping i nästa inlägg ... och som en ytterligare parantes kan sägas att i Österrike finns det också "gratispåsar" i parkerna. Ofta. Och där är de också väldigt duktiga på att plocka upp efter sina älsklingar, hundarna alltså. DS

Populära inlägg