Julstämning?

Läser på alla bloggar om julpysslande, pyntande, lussande och julbordsätande och tänker: "Ja, just det, det är jul." Och visst, jag har också pyntat, jag har köpt alla julklappar, visserligen har jag inte pysslat -kanske är det där felet ligger?- och julbord kommer jag att äta på fredag. Men ändå... jag känner ingenting. Ingen julstämning över huvud taget.
Nu är jag ju 34 år så man kanske ska ha slutat med sånt men vore inte det väldigt tråkigt? Det är lite tråkigt. Det kan väl inte vara meningen att man ska gå på grågång hela resten av livet bara för att man passerat 30?
Har på det stora hela svårt att få tag i passionen och förmågan att "se fram emot", just nu. Känner mig som vädret. Grå.

Nå, på fredag blir det julbord och det brukar ju vara gott. Nu äter jag inte själva huvudrätten: skinkan, det har jag inte gjort på flera år, även om man inte har visat skräckbilder på grisarnas tillvaro på tv innan. Tycker att den är lite överskattad. Men sill i alla inläggningar, jansson, lax kokt och rökt. Det kommer man ganska långt med. Och nu har jag i alla fall fått mig själv att se fram emot dagens hemmagjorda pizza. Men först ska vi åka på julmarknad och jobba lite på julstämningen.

Kommentarer

Skatan sa…
Inte jag heller ... ännu. Har känt den där julstämningen. Trots tända ljus överallt och julsånger och jäkt i affärerna.

Men vi skall fira jul här hos Sonen ... skall bra hem och vända först. Den kommer nog med "tomten" den där stämningen.

Eller så kommer den nästa år.

Hav förtröstan!

Kram!

PS: Jansson och enrisrökt korv är mina julbordsfavoriter. Och ris à la Malta men den aktar jag mig för "publikt". Skall ju ätas nylagad. DS

Populära inlägg