Helgerna i dockskåpet

 


Det blev inget julkort från dockskåpsfamiljen i år. Leonard kämpade verkligheten med att klämma in alla på en och samma bild, stående framför granen som enligt Leonard var patetiskt liten. Tanken var att han skulle komponera bilden och sedan själv ta sig in i den och ta fotot med hjälp av fjärrutlösaren. 

Men granen var för liten, familjen var för många och framför allt var de för stora i förhållande till granen, det var för mycket i vägen när Leonard skulle ta sig från kameran och fram till de andra och när han väl kom fram skulle det vara ännu en person i en bild där det redan var för många. Dessutom var sladden till självutlösaren för kort. Till slut tappade han helt fattningen och röt:
"En konstnär kan inte arbeta under de här omständigheterna!"
"Nej." sa Sigrid syrligt. "Men du kanske kunde lyckas knäppa ett kort."
Varpå Leonard kränkt marscherar ut ur rummet. Hela julhelgen surade han. 

Men till nyårsafton var han på gott humör igen och vid tolvslaget stod de alla uppe på taket och skålade i champagnen som Laura hämtat upp från vinkällaren. Till och med Elvira fick ett litet glas. Ett väldigt litet glas.               
Sedan funderade de över vad de skulle göra nästa år. Leonardo tänkte att han kanske skulle pyssla lite mer med inredning 2021. Det hade ju varit riktigt roligt att lägga heltäckningsmatta i hallen. Bra hade det blivit också. 
Fernando funderade på om han ska anlägga en engelsk trädgård uppe på takterrassen, eller om han kanske, med tanke på att terrassen är för liten för en engelsk trädgård, ska börja koka egen hudkräm nere i köket. Sådant brukar vinna poäng hos kvinnorna och i köket skulle han dessutom komma närmare Laura, som verkade ha tappat intresset för honom efter att han hoppat i säng med Sigrid. Fernando tycker inte att det ena behöver utesluta det andra. Eller kanske snarare, den ena utesluta det andra. 
Sigrid tänkte på vilka tavlor hon ska måla under nästa år och på hur hon ska gå vidare med Fernando. Det bästa vore om han kunde hålla sig undan ett tag. Det var omöjligt att få något målat när han klängde på henne på det här sättet hela tiden
Virginia lovade sig själv att hon inte skulle grilla något under hela nästa år men skriva klart den roman hon arbetat med innan hon blev avbruten av allt grillande. 
Laura funderade mest på den paella som hon ska laga när alla helger är över och att hon ska sy nya kläder till alla i familjen.
Elvira hade inga andra planer för det nya året än att förts och främst läsa ut sin julklappsbok och sedan lära sig att spela bowling.Som ni hör har dockskåpsfamiljen fullt med planer inför och förväntningar på 2021. De önskar er alla ett gott nytt år och lycka till med era förväntningar!
Kommentarer

Populära inlägg