Rosenrasande

 Jag är en ganska fridsam person. 

Länge trodde jag att det bara är tre företeelser som gör mig riktigt ... Varför är det enda ord jag kommer på rosenrasandeIngen som inte medverkar i en pilsnerfilm från 1944 blir någonsin rosenrasande. 
Nå, hur som helst, länge trodde jag att det bara är tre företeelser som gör mig riktigt rosenrasande. 
1, Fotbollshuliganer, för vad de kostar skattebetalarna för allt polispådrag som måste till bara för att de ska komma och titta på hur några rullar en boll.
2, Tandläkare, för vad de och deras amalgamlagningsmani på 90-talet kostar mig nu när de här klåparlagningarna går sönder. Skadestånd borde jag ha!
3, Bankernas nedskärning av sin service, för vad det kostar mig i tid och kortisolutsöndring. 

Länge trodde jag att det bara var ovanstående som kunde göra mig... våldsamt upprörd. Men igår visade det sig att det även fanns ett fjärde: parkeringssystemet här i staden. 
Jag har tre parkeringsappar nedladdade i min telefon för att kunna parkera här. Nu behövdes det uppenbart en fjärde. Jag börjar ladda ned den nya appen. När jag ska registrera ett konto påstår appen att mitt mobilnummer redan är upptaget. Det borde innebära att jag har laddat ner den lilla appjäveln en gång tidigare. Jag försöker logga in, men inget av de lösenord jag brukar använda fungerar. Jag bestämmer mig för att istället försöka sms-parkera och läser noggrant instruktionerna på skylten. De tre första försöken avslås för att platsen inte hittas. Det fjärde försöket avslås eftersom det är fel syntax (!) i mitt meddelande. 
Vid det här laget har jag börjat muttra könsord för mig själv. Ingen som någonsin har träffat mig, förutom P, tror att jag är en person som muttrar könsord på öppen gata. 
P har, medan jag försökt betala parkeringen,  uträttat de ärenden vi skulle parkera här för att uträtta; TBE-vaccinering, handla på apoteket och ICA.  Han stoppar med viss bestämdhet in sin könsordsmuttrande och rosenrasande sambo i bilen och köra henne så långt från den obetalda parkeringsplatsen som möjligt. 



Kommentarer

skogsnuvan sa…
Förstår dig verkligen. Varför ska allt vara så förbannat komplicerat nu för tiden. Jag har ju tappat bort ett paket som var på väg till mig med grejor som jag ska ha när jag har växtfärgningskurs. 8 kärringar som väntar på olika ämnen som man ska ha och så har postnord slarvat bort det. Inte går dom att få tag i för man måste ha en app och har man en app så måste man ha ett nr som jag inte har.
Inte nog med det som gör mig förbannad. Ett ryggskott samtidigt som jag har hälsporre gör mig ännu mer galen för jag hade hoppats komma på dans på lördag för sista gången i sommar. Trasig bil, inställt semester, utan pengar och nu det här också

Populära inlägg