Men det finns saker som jag är nöjd med

...tro det eller ej.

Jag är till exempel mycket nöjd med Hotel zur die alten stadsmauer. Jag är nöjd med deras vackra trägolv och den röda lilla soffa de har ställt in i vårt rum, så att jag kan sitta där och skriva på datorn. Jag är ännu mera nöjd med att de har ställt in en vattenkokare med allehanda tesorter och kaffe- och chokladpulver. Jag är nöjd med att det finns extra filtar att svepa in sig i när man fryser, vilket jag alltid gör.

Jag är också nöjd med utsikten över en vattnet och en, för alldel ganska ovårdad , bakgård där man hängt ut talgbollar till fåglarna överallt och hängt upp små automater med fågelfrö i varje upptänklig trädgren. Att detta sedan är allt man brytt sig om att göra på den bakgården är ingenting jag bryr mig om. Så länge man är snäll mot djuren får man gärna ha det litet risigt på sin bakgård.
Jag är nöjd med att jag kan se en svart hund ta sin morgonpromenad varje morgon tillsammans med sin svartklädda ägare och jag är mycket nöjd med att hotellet håller sig med en katt, en stor, brunmurrig en, som sover i sin korg under telefonen i trappan när vi går ned till frukosten.

Att säga att jag är nöjd med frukosten är en underdrift. Jag älskar hotellfrukostar i allmänhet och tyska hotellfrukostar i synnerhet och denna hotellfrukost älskar jag i en kategori alldeles för sig. Detta att man får en hel termos med kaffe alldeles för sig själv. Kaffe är något jag, vid hotellfrukosten av någon anledning, betraktar som en mycket sällsynt och luxuös dryck, inte alls något som jag bälgar i mig litervis av till vardags.
Har man inte samma religiösa inställning som jag till koffein finns det annat att koncentrera sig på vid denna frukostbuffé. Förutom bröd och smör i olika former finns här inlagda köttbullar, äggröra, inlagd kronärtskocka, fetaostfyllda paprikor, lax och rökt makrill, fem sorters sill och fyra sorters honung, åtta sorters marmelad! Inte för att jag äter marmelad men åtta sorter! Det finns små korvar och lite större korvar, prickikorv och annan korv, parmaskinka och annan skinka, valnötsost och valnötter, brie, kryddost, russin, blåbär, jordgubbar, hallon, krusbär och till detta två olika fruktsallader, mandlar, fruktyoghurt, fruktlös yoghurt och filmjölk, tre sorters müsli och någon underlig yoghurt med müslin redan nedrörd i. Allt detta finns, tillsammans med det jag inte kommer ihåg just nu och det jag inte kunde namnet på. Naturligtvis kan man få ett ägg kokt efter egen smak om man vill det.
När vi kommer tillbaka upp på rummet inser vi att vi ätit frukost i en och en halv timma. Allt medan hotellkatten sovit i sin korg under telefonen.

Kommentarer

Populära inlägg