Kärringen Motvals

...flyttade in i min själ i torsdags.
Hon ser ut lite som Julia Ceasar , kärringen Motvals, och talar i samma barska, förorättade ton, om ni undrar.

Jag började min dag med att få reda på att mitt BMI låg på den övre gränsen för att äta en medicin som jag äter. Det vill säga att om jag är fetare nästa gång jag vill ha påfyllning av den här medicinen så kommer jag inte att få någon påfyllning.
"Herregud! Nu måste jag verkligen börja ta tag i det här på allvar."
Tänkte jag, åkte tillbaka till jobbet där jag raskt slevade i mig två bitar smörgåstårta till förmiddagskaffet. Till lunchen vankades Wallenbergare och till eftermiddagskaffet en stor bit tårta.
"Så, ska de tas!" skrockade Julia Ceasar någonstans i mitt huvud medan jag skrapade tårttallriken ren.
Frågan är bara vilka som ska tas på detta vis. Det är ju jag själv som lider av att jag väger för mycket, ingen annan. Mår man illa av att titta på mig kan man ju titta åt ett annat håll. Vill man fundera över om jag är gravid eller inte kan man väl få göra det.
På bilderna från jobbets julfest står jag och ser glad och gravid ut med ett stort glas vin i ena näven som en riktig kärringen Motvals. Rent provocerande ser det ut. Jag och Julia Ceasars lookalike tycker nästan att det är lite kul.

Kärringen följde i alla fall med in på bibilioteket, där jag gick in för att låna något av Sofi Oksanen och Paul Auster och kom ut med sex album med Lucky Luke. Ja, den tecknade cowboyen med en fnittrande häst som heter Jolly Jumper, just han.
Jag fick också med mig en bok om skrivande, där det stod följande att läsa om bloggandet:

- En bra blogg har ett tänk, ett mål, den används inte som kladdpapper eller anteckningsbok eller som ett försök att bli bekräftad och sedd av någon där ute.

- Skulle det du skriver om inte vara intressant i en tidning eller bok, då är det inte intressant på bloggen heller.

Och det är ju naturligtvis en åsikt. Men jag hör ändå den Julia Ceasar-liknande kärringen som tagit sin boning i mig fnysa att den som har skrivit det där nog är en riktig schajas! Inte är hon särskilt intresserad av att redogöra för varför hon tycker det heller. Hon vill bara fortsätta att klottra vidare på sitt kladdpapper och vara ifred för viktigpettrar som vill bestämma vad som är viktigt och intressant. Sådan är hon.

Vi, min motvalsa kärring och jag, lånade också en bok med Anna Greta Wides dikter och veckans dikt blir därför ännu en Wide-dikt. Och det nostalgiska klippet i min mycket sporadiska julkalender blir naturligtvis från den tecknade serien Lucky Luke. Inte särskilt intressant i vare sig böcker eller tidningar och följdaktligen inte heller här men eftersom det är jag som bestämmer här så blir det så i alla fall.


Kommentarer

Linda sa…
TACK för dagens dikt! Jag tänker mycket sådana tankar just nu. Vi människor är underliga varelser, vi försöker bemästra livet med många olika tankar och handlingar. Vi tror att vi kan påverka, styra, bestämma, bli det vi vill. Och det kanske vi kan, till en viss gräns. Men livet har sina egna vägar, sin egen process. Det händer saker vi inte kan påverka. Vi mals ner och vägen leder vidare till....ja, vad. Det vet vi inte. Men livet skulle nog göra mindre ont om vi bara vågade lita på att allt sker till det bästa och att det därför inte finns något att vara rädd för. Jag hoppas att en dag våga leva så. Oavsett.
PS Jag gillar din motvallskäring! DS
Skatan sa…
Snälla ... låt Kärringen Motvalls stanna där. Så är vi åtminstone två ... nej förresten, jag känner nog en och annan motvallskärring till förutom oss :-) ...

De där obstinata tankarna när man blir påmind om något som man egentligen vill ... gå ner i vikt till exempel ... innan man är dääär och verkligen tar saken "i egna händer" ... känner jag igen. Att man riktigt "frossar" i det som man e g e n t l i g e n skall låta vara etc etc ... Skit samma ... det finns ett liv efter jul också.
För att inte tala om hur en BRA blogg skall vara. Hon/han som skrivit de där "råden" kan slänga sig i väggen. En bra blogg är PERSONLIG. Punkt slut. Sedan kan den nästan vara hur som helst.Handla om vad som helst ... Tycker åtminstone jag. Det är sådana bloggar som jag "stannar hos" i alla fall ... när jag stöter på dom.

Och dikten, ja ... lika underbart sann som du med ditt Eldklotter!

Ha en fin julvecka ... och ta det nu lugnt med alla "jobbiga" intentioner.

Kramar från en annan Kärring mot strömmen, en sån där motvalls- !
skogsnuvan sa…
Äsch vilket skitsnack. Vi bloggar för att det är kul och inte för att det ska vara så kulturellt och fint och tycker man det är skit kan man låta bli att läsa tycker jag.
Känner mig också som en motvalskärring ganska ofta och gör tvärt emot vad andra säger.
Gör du som du vill och skit i vad andra tänker och tycker. Det gör jag. Ha en fin jul och stor kram på dig.
Loll sa…
Underbart med Julia, henne ska man ha vid sidan. Bäst med motvals, med händer inget. Ska man ändra något, ska man göra det bara för att man själv vill. Och Lucky Luke, som skjuter snabbare än sin egen skugga. Go girl! Och en jäkla god jul och ett jäkla gott nytt år på dig!
storabh sa…
Fin dikt!
God Jul önskar en man som varit med en del förut. Och tänker vara det till dess det tar slut!
Lilla Blå sa…
Jag ÄLSKAR Julia C. Har alltid gjort, kommer alltid att göra. Så nu vet du det.
God jul.

Populära inlägg