Lucka...vad blir det...tre?

Och som om det var meningen...så satt P och jag och tittade på CDon i går kväll och vad dyker upp där...om inte "nyheten" Trolltyg i tomteskogen på dvd.
- Honom ska vi ha! gastade jag till en helt oförstående P.
- Vad är det för något?
Jag förstummades av denna oerhörda ignorans! Denna brist på kunskap och känsla för det svenska kulturarvet. (Den visades i mitten av 80-talet och kanske i början på 90-talet, tror jag Skatan). Nå, nu är den beställd i alla fall, i utbildningssyfte för P:s räkning. Han som redan muttrar över att jag tvingar honom att titta på Julpussar och stjärnsmällar...Som håller...faktiskt. Ok, det är ju uppenbart att den är för barn, lika uppenbart som att jag inte längre är något barn och att jag inte längre tycker att Erikas kläder är snygga. Men den håller.

Dagens klipp är hämtat ur Dårfinkar och dönickar. Vet inte hur många gånger jag sett serien eller läst boken. När det begav sig, i min ungdom, var jag mycket avundsjuk på det konstnärliga kaos och den oordning (faktiskt) som rådde i Simones hem och på ...tja...bohemeriet. Oförmögen som jag var att se det bohemeri som faktiskt rådde i mitt eget hem...om än inte av samma slag.


Kommentarer

storabh sa…
calmetlDårfinkar och dönickar brukade jag visa för sjuorna före loven. Dum dummare visade jag för niorna före sommarlovet.
storabh sa…
Nu fick jag med nåt djävla lösenord. Va drygt! Byt blogg till Wordpress!
Neo sa…
maria o jag fick syn på trolltyg på ica maxi - ett självklart köp... :)
Skatan sa…
Tänk den känner jag igen namnet på men måste också ha missat. Jag satt som förhäxad och tittade och nu måste jag se fortsättningen ... :-)

Kram!

Populära inlägg