En natt i Norrköping

Jag vet inte hur många gånger i går kväll som jag sa:

"Varför tog jag inte med mig kameran? Tänk vilken fin bild det hade blivit här! "
Men mobilen låg kvar på det hotellrummet och jag fick försöka koncentrera mig på att njuta av nuet istället. Och det var ett ganska vackert nu igår kväll (Som hade gjort sig bra på bild men jag ska inte tjata mer om det nu, för det finns inga bilder och så är det med det.) .

Hur som helst så var vi på en liten kortutflykt till Norrköping. Lördag eftermiddag till söndag morgon.  Lördagskvällen startade vi med picnic i parken med utsikt över de Geers dansgymnasium och de gamla vackra textilfabrikerna.  Vi mumsade på salami som vi tidigare köpt på Britta och Lennarts Nära Kött i mysiga Knäppingsborg 
Jag gillar det här med närproducerad mat. Jag tror att det är bra både miljömässigt och kvalitetsmässigt.  Dessutom inbillar jag mig att djuren mår bättre. Sen kändes det kanske lite väl nära när jag, på en svart griffeltavla i butiken, kunde läsa att denna vecka hade de styckat 3 grisar, 3 lamm och 3 kor. Det kändes som onödig information.  Så skenhelig är jag i min inställning till detta att äta kött.
Men salamin smakade gott där i parken och när den var uppäten gick vi en kvällspromenad och beundrade den gamla textilindustrin och den forsande vattenkraften och ungefär var tionde minut svor jag för mig själv över att jag inte hade någon kamera.

Senare, när Loreen sjöng sitt bidrag i eurovisionen var jag , P och alla andra gäster  på Highlander inn (tror jag att det hette) upptagna med att sjunga  ”Whiskey in the jaaaar”. Jag tyckte det var härligt att se att samtliga gäster totalt ignorerade eurovisionspektaklet på storbildsskärmarna och  föredrog livemusiken. Det rådde en annan typ av euphoria på Higlander inn med sång och klamp och hamranden i borden.  Rent av en internationellstämning, som trubaduren Stoffe kunde konstatera eftersom där fanns gäster från så väl Göteborg som Finspång. P och jag teg om vår "nationalitet" men deltog friskt i sången.

Och Loreen klarade sig ju bra utan oss.

Kommentarer

Viktkamp sa…
älskar närproducerat, känns nyttigare och bättre!
Lisbeth sa…
Precis så ska man leva livet. utan melodifestival och slagdängor som alla låter lika. Ni valde rätt den saken är klar och jag nästan känner den magiska stämningen ni skapade i sommarnatten
Rätt låt vann men ni vann mycket mer
Ha en fin vecka
Kram
skogsnuvan sa…
Du passade på en fin dag för vädret gör ju mycket till att det man gör blir bra. Alltid kul att komma ut och att köpa närproducerat är bra fast svårt att hitta tyvärr.

Populära inlägg