Lilla brasturnén

Vi återupptog en gammal tradition och gjorde en liten brasturné igår kväll. Tre stycken hann vi med även om den sista åsågs från bilen. Så nu är vintern ordentligt borteldad. Bort med gammal skit och in med ny...skit? Nja, kraft och ork, sol och ljus och värme. In med sådant! Rörelse och kreativitet!

Sommarens resa till Bourgogne är inbokad. I år blir det ingen camping, av olika skäl, och jag är lite kluven till detta. Detta att var utomhus i 24 timmar om dygnet är ju ändå rätt så mysigt. Och är det månne ålderdomens lättja som smyger sig på? Osv.
Å andra sidan blir det några dagar på en vingård istället och det tror jag är kommer att bli riktigt bra. Kanske är det istället ett tecken på ungdomlig mental vitalitet och rörlighet att vi provar på något annat i år och inte helt och hållet biter oss fast i gamla, invanda spår?
Och när jag talar om ålderdom och ungdomlighet så är det egentligen inte åldrar jag pratar om utan inställningar. Så egentligen använder jag helt fel ord. Med ungdomlighet så menar jag en vilja och strävan att förhålla sig mentalt rörlig  istället för att fastna i gamla invanda mönster. Vilket inte med nödvändighet behöver handla om ålder, naturligtvis. Jag ska hitta nya ord.

Hur går det med boken? undrar Skogsnuvan och menar min, vid det här laget ökända, alternativ bortglömda, bok om Bourgogne. Jag har precis plockat fram den ur gömmorna igen, där den har legat och vilat sig ett tag. Har jobbar med en annan bok ett tag. Det är mitt problem att jag har alldeles för många projekt på gång samtidigt. Utöver ovanstående har jag en diktsamling och lite noveller på gång. Det är däför det aldrig blir något klart.
Men kanske är det ett tecken på den där mentala rörligheten som jag är ute efter hela tiden... kanske...och då är det väl av godo.  Eller?

Kommentarer

Skatan sa…
Helt klart är det av godo ... fast förstås någon gång kanske du ska sätta dig till ro någonstans och verkligen läsa igenom boken om Bourgogne ... eller diktsamlingen eller den där andra boken och koncentrera dig och kanske ta språnget och försöka hitta en förläggare och ge ut den/de.

Alla dina projekt vittnar om mental rörlighet ... men också ... kanske ... om en liten rädsla att skiljas från något av projekten ... att våga språnget.
Kanske ... jag "känner" ju inte dig (egentligen).

Men man MÅSTE ju inte ge ut sina alster får att få läsare. Du kan ju skapa en sidoblogg och ge ut kapitel för kapitel för oss att läsa och "annonsera" när ett kapitel finns där ... Det kan ju vara en början i alla fall :-)

Kram!

Kram!
Lisbeth sa…
Ungdomlighet och ålder är två skilda saker. Jag tror utifrån det jag läser hos dig att du är mycket ungdomlig. Att åka till en vingård har alltid varit en av mina drömmar. När jag blir några år till och sambon får pension då ska jag göra en sådan resa. Att göra något helt annat än tidigare kan ju ha sin fördelar och nackdelar. jag ser bar fördelar. Mentalt så får jag bättre input om jag förändrar i mina resvanor. Det är precis som jag blir en annan gestalt utifrån hur jag lever under resan. Mina ögon öppnas för saker som jag inte trodde skulle intressera mig. Oj då lite bladder här men jag tycker ni gör rätt i som testar en annan variant. Det går ju att ändra tillbaks ett annat år.
Kram på dig
skogsnuvan sa…
Så bra. Då kan man inte ge upp hoppet om att få läsa din bok då? Allt som ska bli bra tar ju lite tid, är det inte så? Just nu känner jag mig låg.
Vintern rasade med storm och snålblåst och imors låg 1 dm blötsnö över allting.
Soldansare sa…
Skatan: Jo, du har nog rätt till viss del. Har därför bestämt mig för att faktiskt slutföra en av mina noveller innan jag gör något annat. Bara för att öva på hur det är att avsluta något.
Lisbeth: Hoppas att du kommer iväg på din vingårdsresa. Jag kan ju verkligen rekommendera att ni åker till Bourgogne, den vackraste platsen på jorden.
Skogsnuvan: Häng i! Det bli sommar i år också...och dans!
Viktkamp sa…
låter som mig, massa projekt på gång

Populära inlägg