Huslighet

Idag var det dag-innan-helgdag och det innebar arbetstidsförkortning. I mitt fall var det en sanning med modifikation eftersom jag fortsatte att arbeta hemma.

Jag vet inte om det är fler än jag därute som behöver dammtorka spisen. Det vanliga är väl att man torkar av spisen när man lagat mat. Och det gör jag också. Det är bara det att vi så sällan lagar mat så det hinner lägga sig ett tjockt lager damm över plattorna (ja, vi har inte ens hällspis). Det hinner lägga sig ett tjockt lager damm över plattorna eftersom jag dammtorkar marginellt oftare än jag lagar mat.

Det finns inte heller så mycket ätbart om man öppnar vår kyl. Ena halvan är full av vin och den andra halvan är full av glasburkar med marmelad, saltgurka, äppelmos och rödbetor som gick ut 2007. Vinet är där för att P samlar på vin och det finns vin i så gott som alla skåp och lådor här hemma. Varför burkarna som gick ut 2007 finns där är det ingen som vet.
Inte heller varför ingen slänger dem.

Kommentarer

Lisbeth sa…
Nej men vad äter du då? Och förresten jag hänger inte med.Vilket härligt resande liv ni lever. Tycker att ni precis kommit hem från sista trippen. Jag ska prova att läsa Bodil igen. Det är ett rätt stort antal år sedan. man vet aldrig den här gången kanske jag gillar hennes verk.
Sov gott och akta sladden

Populära inlägg