Är det jul i dockskåpet?

"Jag undrar om dina personer i dockskåpet har gjort jul" skriver min bloggvän Skogsnuvan  Ja, det undrar jag också. Sanningen är den att jag inte ens har vågat kika in genom fönstren i dockskåpet på sista tiden. Om Laura får syn på mig kommer hon förmodligen att riva håret av mig. Det är evigheter sedan jag ägnade mig åt någon renovering i dockskåpet, evigheter sedan jag ens dammtorkade där. 

För att inte hustomtarna skulle lacka ur också och lämna huset helt vind för våg ställde jag faktiskt fram lite gröt till dem utanför köksdörren. Det verkade de gilla. Hoppas att Laura kommer att tacka mig för det någon gång. 
 Bybarnen är i alla fall på väg uppför trappan för att lussa. Lite sent kan man väl tycka, men kanske är de lika ur slag som jag, även om det faktiskt tagit sig samman till slut och fått på sig lussekläderna. 

De verkar i alla fall vara vid liv därinne i dockskåpet för någon har varit uppe på taket och gjort en snögubbe. Kanske är det Elvira, kanske Leonard. Förmodligen svor de över att jag inte satt nya batterier i ljusslingan. 

Sanningen är att när det gäller dockskåpsrenovering är jag inne i något som liknar en depression. Det är Instagrams fel. Det har ju talats om hur skadligt inflytande Instagram har på unga flickor, men medelålders tanter går inte heller säkra. Vet ni hur många dockskåpskonton det finns att följa? Och hur många helt otroliga dockskåpsrenoveringar det finns där? Är det konstigt att man blir liggande på golvet framför sitt eget halvdana verk, fullständigt handlingsförlamad? 

Men jag hoppas att de har det bra därinne, oavsett om de firar jul eller inte. Mitt nyårslöfte är att 2022 ska jag våga titta in till dem. Kanske ska jag rent av måla något. 

Kommentarer

Populära inlägg