Lucka 3 Indianerna kommer

Förra årets nostalgikalender hade temat Förunderligt och märkligt Lucka 3 handlade om en förunderlig och märklig missuppfattning jag närde i min tidiga barndom när det gällde indianer.

Jag hade en mycket skräckfylld barndom. Förutom att frukta döden genom kallbrand och sömngångare oroade jag mig också för att indianerna skulle komma och ta vårt land. Min barndom var alltså inte enbart fylld av fruktan utan också av förunderliga och märkliga missuppfattningar. Och livlig fantasi. 

När jag var ute och byggde snögubbar en vinterförmiddag kunde jag så levande föreställa mig ett gäng krigsmålade indianer klädda i djurhudar komma ridande nere vid vägskälet att jag tyckte att det var bäst att gå in och rita klippdockor istället. 

För övrigt tycker jag att det är alldeles för lite av Zeb Macahan på teve nu för tiden. 


Kommentarer

skogsnuvan sa…
Ja det har du verkligen rätt i. DET var en riktig man det. Tuff och häftig och modig och allt man kan önska sig. Jag var precis tvärt om dig. Jag ville vara indian och gjorde pilbågar och tände eldar i skogen och målade streck i ansiktet och sköt cobojsar med pilbågde och spjut.

Populära inlägg