Förberedelser

Det är mycket som ska förberedas inför ett nytt år. Kalendern (Ni vet boken där jag ska rita upp kartan över hela året, över det som händer och ska hända, fylla ut de vita fälten och allt annat sådant där dravel jag brukar köra med.) har jag ju redan valt ut. 

Sedan är det anteckningsboken, för allt annat skrivande. I början av förra året satt jag stum och stirrade på min anteckningsbok och beundrade dess utanverk. Jag skrev inte mycket i den. Den var för mycket prål och bländverk över den anteckningsboken. I år ska jag ha en förvisso mycket stilig men mycket proffsig och förnuftig anteckningsbok som jag fick i julklapp av min svåger. Det är en anteckningsbok man skriver i, inte glor på. Hoppas jag. 

Sedan är det att välja alla practise jag ska ägna mig åt. Jag tänkte att jag skulle försöka hålla dem på en sådan  nivå att de faktiskt går att genomföra. Minimera practise som ska utföras varje dag, till exempel. Sedan kom jag på något fullständigt vildsint:
Kanske ska min practise i år vara att inte ha någon practise, att inte skapa en massa påhittade måsten åt mig själv. Bara vara, det vore väl en practise som heter duga. 

Det är bara det att jag måste sätta lite press på mig själv för att få något gjort, inbillar jag mig. Annars kanske det går ett helt år och det enda jag har åstadkommit är att sträcktitta på en massa repriser av Nord och Syd. Å andra sidan vad skulle hända om det enda jag fick gjort på ett år var just det.  Jag talar nu om att få något gjort på min fritid. Om jag skulle titta på Nord och Syd på arbetstid skulle det hända att jag fick sparken. 

Så fick det bli. Inga practise och påhittade måsten under 2022. Förutom en ganska liten, pyttepractise som det borde, säger borde, vara omöjligt att misslyckas med. 

Så nu är jag förberedd och klar inför 2022. Är ni?
Ett gott nytt, hoppfullt år önskar jag er alla!

Kommentarer

Populära inlägg