Jul i Undervattensantikvariatet

Han diskuterar det med Olivia sen. Det där om att utöka julpyntet. Stjärnfält sitter vid bardisken i Olivias antikvariat och försöker hålla balansen på den höga barstolen han med stor möda klättrat upp på. Han vågar inte längre sätta sig i den gröna öronlappsfåtöljen, som är mycket bekvämare för hans ledbrutna ben, eftersom Olivia blänger extra ondsint på honom varje gång han gör det, som om han gjort intrång på hennes privata område. Så nu balanserar han så gott han kan uppe på den här rangliga pallen och diskuterar julpynt medan han håller sig fast i bardisken. Eller diskutera är kanske mycket sagt. Det är mest han själv som pratar. 

Olivia har inte tid att bry sig om var Stjärnfält sitter eller står idag, och hans julpynt ger hon faktiskt blanka fan i. Hon har nog bekymmer med sitt eget. De fyra ljusslingor som hon brukar lägga ut i skyltfönstren har, under året de legat nedpackade i sin låda snott sig runt varandra i en oupplöslig boll. Hon svär och förbannar allt vad julbelysning heter och hela den jävla julen också för den delen, medan hon drar än här och än där i kablenystanet. 

"Jag funderar på att köpa en sådan där ljusslinga och hänga ut på den franska balkongen." babblar Stjärnfält aningslöst på. "Men jag tror inte att jag ska ha en sådan där med flera färger. Kanske borde jag köpa ett par tomtar också, eller vad tror du? Rycker du förresten inte sönder kablarna om du drar så hårt?"

Något svar får han naturligtvis inte. Olivia fräser inte ens, hon sliter bara ännu hårdare i slingorna och lyckas till slut med ett kraftigt ryck slita fram en stickkontakt ur kabeltrasslet. Hon sätter in kontakten i väggen och kabelnystanet börjar lysa, så kastar hon in det glimmande trasslet i ett av skyltfönstren.

"Jahapp, då var det färdigpyntat här i alla fall." Olivia rundar disken och häller upp en kopp whisky åt sig själv och skålar med Stjärnfält, glömsk av att hon inte brytt sig om att hälla upp något åt honom. 



Kommentarer

Populära inlägg