Våren är på väg

 Våren är på väg. Det är ljust när jag går till jobbet på morgnarna, snödropparna har börjat titta upp i rabatterna, 350 svanar har landat vid svansjön Tysslingen och jag har gett upp om mina övervintrade pelargoner.


I dockskåpet har de bättre hand med växterna. Elvira och Fernando hjälps att driva upp plantor nere i vinterträdgårdsrummet. De ska sättas ut i pallkragen uppe på takterrassen som de också har hjälpts åt att ställa i ordning; fågelbadet är ute och grillen, men de har inte hittat dynorna till utemöblerna ännu. 



Laura har varit ute på torget och köpt hem tulpaner som hon arrangerar på piedestalen i matsalen medan räkorna till kvällens paella tinar i köket.  


Våren har kommit med all möjlig inspiration till huset och Sigrid är igång och målar för fullt. Hon har inga problem med att Fernando helst ägnar sig och trädgårdsarbete frö tillfället. Faktum är att hon nästan har glömt att han existerar. Hon är så uppe i sin konst. 


Leonard har placerat sig i övre hallen, på sin egenhändigt inlagda heltäckningsmatta och spelar Bach cellosviter. Hela huset njuter. 


Virginia njuter också av Bach medan hon skriver på sin roman och tuggar tobak så det stänker om det. Hon är inne i ett flow. 


I kvällningen tänds lamporna uppe på takterrassen men ännu är det lite för kallt för att sitta häruppe om inte solen skiner. Men det är på väg, det är på väg.









 



Kommentarer

skogsnuvan sa…
Här är det tre vårtecken men det är nästan inte lönt att nämna dom. Det droppar lite från taket på brorsans hus och hackspettarna har börjat trumma på elstolparna. Talgoxarna har börjat kvittra lite lätt. Annars är det bara grått men inte så kallt.
Soldansare sa…
Alla vårtecken förtjänar att nämnas, Skogsnuvan!

Populära inlägg