Lucka 19: Var väntar Mauro?

 "Jag väntar i hörnet vid Seven Eleven" 

Det kan vara en av pophistoriens mest gåtfulla rader. Min pophistoria ska tilläggas. 

Där jag bodde 1988 fanns inget Seven Eleven. I samhället sex km bort fanns Konsum. I den lilla staden två mil bort fanns faktiskt Pressbyrån. Sju mil bort låg en lite större stad av mer spännande karaktär men om den var spännande nog att rymma ett Seven Eleven i slutet av 80-talet ska jag låta vara osagt.

Jag visste helt enkelt inte vad det var.

Den första svårigheten var att över huvud taget höra vad han sjöng. Jag hade inga referenser för det där orden, seven eleven. Jag provade att stoppa in andra ord som lät lite likadant men det fanns inga som passade in i texten på ett vettigt sätt. Meningen förblev förunderlig och märklig.

Så kom jag över texten och kunde läsa mig till vad det var han sjön. Inte för att det gjorde någon större skillnad. Seven eleven. Vad var det för något? Ett klockslag? "Jag väntar vid hörnet 19:11."? Det var ju en mening som förvisso verkade mer vettig än någon av de jag tidigare försökt få ihop men ändå inte. Varför var han så petig med tiderna att det skulle vara precis elva minuter över sju, och varför skulle han plötsligt börja sjunga på engelska?

Det skulle dröja flera år efter att Mauro ropat ut Sarahs namn över hustaken och stämt träff med henne i det gåtfulla gathörnet som jag skulle förstå vad Seven Eleven är för något. Nu har jag till och med varit där själv. Men inte stod det någon Mauro Scocco och väntade på mig där, han hade väl tröttnat på att vänta.

Kommentarer

Populära inlägg