Lucka 20: Run run away

Och från Mauro far vi bakåt i tiden och nu befinner vi oss plötsligt i en dammig gymnastiksal i låg- och mellanstadieskolan i det lilla brukssamhälle utanför vilket jag växte upp. Det är fredagkväll och mörkt i gymnastiksalen och inte alls så där ångestladdat som när lamporna är tända och man förväntas hoppa över plintar och ha på sig sockiplast. 

Helt mörkt är det inte heller för det blinkar lampor som ser ut som stoppljus framme vid musikanläggningen, för ikväll är det disco som det är en gång varje månad och man får DANSA och behöver inte gå balansgång eller något sånt otäckt. 
Det kostar tio kronor att komma in och man får en stämpel på handen när man betalat. 

Och nu spelar de Slade och vi dansar i en ring med armarna om varandra och sparkar med benen för det har vi sett att "de stora" gör när det är den här låten. "De stora" går på högstadiet som verkade oerhört stort och långt bort och fjärran då och det dröjde flera år innan jag fattade att låten hette "Run run away" och inte "Ran ran rey" som jag skrålade. 

Kanske passar inte den här låten in i årets kalender. Inte tyckte jag att det var särskilt konstigt att låten hette Ran ran rey när jag gastade som värst där i gympasalen för 35 år sedan. Idag tycker jag inte att det var så konstigt att jag hörde fel, även om det är lite komiskt. 
Men det där att få en stämpel på handen det tyckte jag var verkligt förunderligt och märkligt, samtidigt som det kändes väldigt vuxet. 

Kommentarer

Populära inlägg