Samvetet, samvetet

På apoteket köper jag en duschkräm som kostar 15 kronor och får dåligt samvete. Om 200 ml duschkräm kostar så lite måste det ju vara något skumt med tillverkningsprocessen, även om det säljs på apoteket. Hur många barn har andats in ångorna från livsfarliga kemikalier medan de rörde ihop den här geggan, och vad hade de i lön? Vilken ansvarstagande, medkännande och vettig människa köper duschkräm för 15 kronor?

I mataffären köper jag en mycket stor och vacker, tvåfärgad tomat för 28 kronor. Och får dåligt samvete igen. Vilket oerhört slöseri och lättsinne med pengar. Köerna utanför matcentralerna blir länge och längre och så går jag och köper en (1) tomat för en sådan summa som en annan pascha. Vilken ansvarstagande, ekonomiskt sinnad och vettig människa köper en tomat för 28 kronor?



Kommentarer

skogsnuvan sa…
Nog vore det bra om fler hade samvete som verkligen kunde göra något av det. Ser fram emot vad du har att säga om din framtida bok. Här är det bara skit. Stormen har tagit mina solrosor när dom äntligen skulle blomma och rosorna som slagit ut har bladen blåst av. Vet inte vad mer som hänt i trädgården men vi har varit sjuka hela veckan och ingen surströmmingsfest har det blivit. Tur att man inte bor i fjällen för där är det väl ännu värre.

Populära inlägg