Världspoesidagen!

I går (söndag, det kommer att se ut som om detta är skrivet igår här på bloggen, men det är det alltså inte. Varför inte är för svårt att förstå.) var det världspoesidagen och jag firade detta med att lyssna på världens bästa Bob Hansson som läste dikter på biblioteket.
Kan det bli bättre?
Det skulle i så fall vara att lyssna på Bob Hansson som läster dikter på Place Carnot i Beaune men en sådan lycka är jag nog inte mäktig att överleva.

Allt är poesi var temat för firandet av världspoesidagen på biblioteket. Ett firande som arrangerades av Örebro 365. Och med ett sådant tema, vem passar det bättre att bjuda in då än Bob Hansson. Det enda som markerar att nu läser han en dikt och nu "bara" pratar han är tonfallet. Det som kommer ur hans mun är poesi hela tiden.
Jag upptäckte Bob Hansson en april för, jag minns inte hur många år sedan. Hans rosa bok Här är vi! stod på tipshyllan på just detta bibliotek där jag nu hörde honom läsa, och den -boken- liksom sken och glänste där den stod, för min skull.
Jag vet inte om det är för att jag upptäckte Bob en vår som jag fick sådana intensiva vårkänslor där jag stod och lyssnade, eller om det var för att jag blev så där euforiskt inspirerad som jag bara blir på vårarna.
Vårkänslorna höll i alla fall i sig hela vägen hem, trots att det blåste och blötsnöade.


Kommentarer

Skatan sa…
*leeer*

Kramar!

Populära inlägg