Återbesök vid svansjön





... och nu snackar vi svanar. I går när vi var där var där fanns det 1801 svanar på plats. Man kan följa hur antalet ökar eller minskar på http://www.tysslingen.com/


I det här videoklippet kan man lyssna på dem också. Om man bortser från prasslet från en papperspåse i förgrunden. Det är inte någon svan, det är P.





Varfågeln verkar ha gett sig av emellertid.

Nedan klipp är mest till för att skildra atomsfären på plats: Det ilande väsljudet är de iskalla vindarna, i bakgrunden är det 1801 svanar som låter, att filmen är så hoppig beror på att jag fryser så jag skakar. Det skallrande ljudet är P:s tänder.



Jag kan lugna er som oroar er för att detta ska förvandlas till en fågelskådarblogg. Det ska det inte. Hädanefter ska jag fortsätta att skåda i min egen navel som förut. Det kan man ägna sig åt inne i värmen.

Men jag har skrivit till Tysslingen stiftelserna och frågat hur det går till när de räknar fåglarna, jag känner att jag kan inte gå vidare utan att veta. Hur i herrans namn kan man se att det är just 1801 svanar på plats och inte 1802? De rör ju på sig hela tiden!
Än har jag inte fått något svar. P tror att jag har förolämpat dem genom att fråga, att de tror att jag ifrågasätter deras trovärdighet och därför vägrar svara, men vi får väl se.  




Kommentarer

Lisbeth sa…
De kanske jobbar efter antaganden. De räknar fåglar i ett givet område. Sen tar de reda på hur många sådana områden det blir och multiplicerar dessa med antal fåglar.
Nej jag är ingen fågelkännare men jag vet att man använder den tekniken när man räknar annat
Ha en fin vecka
Kram
skogsnuvan sa…
oj vilken massa fåglar. Jag som blev så glad för de 6 svanar som flög över sjön härom dagen. Det var minsann ingen sak att räkna dom inte.

Populära inlägg