Julstämning

Jaha, har inte känt mycket av den där julstämningen i år. Har liksom inte hunnit med. Inte vet jag direkt om det är någon julstämning jag känner nu heller, mer som att ha blivit utkastad ur en centrifug. Utspottat i soffan med ett glas rödvin, som jag hoppas att jag inte kommer att töma i tangentbordet, bredvid mig känner jag ända att det är början på en längre ledighet. Ska försöka hinna komma ned i varv innan den är slut.

Skogsnuvan, har varit inne på din blogg och tittat på din vackar gran. Granen ovan är inte min julgran utan en julgran på ett torg i Rom för några år sedan. Vet just inte om den är så tjusig men det var den enda julbild jag hade i datorn visade det sig.
I min ungdom var min pappa de fula julgranarnas beskyddare och gjorde det till en grej att chocka släkt, grannar och vänner med skeva, glesa och allmänt rangliga granar. Ett år hade vi faktiskt kottar i granen. Inte några julkulekottar utan riktiga, live-kottar.

Nu är jag ju inte riktigt någon julmänniska. Har just raderat ett lång stycke gnäll-text om pressen på perfektion denna helg och hur lätt det verkar vara att se allt man inte har istället för att glädjas åt det man har. Den lät så sur och grining att den fick gå till det sälla jaktmarkerna.
Jag önskar er hur som helst en god jul var ni än är, hur ni än är.

Kommentarer

Populära inlägg