Språkutveckling

Annars tror jag att mobiltelefonen kan vara riktigt utvecklande. T9 funktionen förser oss ju till exempel med en hel mängd nya ord: "spillas" finns inte med men istället föreslår den "spillap". Det ordet hittar vi inte ens i Svenska akademins ordlista. Jag försöke en gång skriva mitt namn men fick då den oförskämda uppmaningen "magra" istället. Har även stött på ordet "mailatår". Gud vet vad det var för ord jag ville att den skulle skriva istället men "mailatår" låter ganska sött tycker jag. Kanske är det en Internetlösning för den handlöse?



Kommentarer

Anonym sa…
Skogsnuvan: En märklig makapär den där mobilen som man kan använda till allt utom att ringa i. Statussymbol för de unga häftiga människorna. För mig bara en grej jag använder när jag gått vilse i skogen (har inte hänt ännu) eller fått fel på bilen (har hänt) Ibland känner man att man håller på att bli gammal. Man hänger inte med på allt nytt.
Anonym sa…
haha, min mobbe (både nokian och min samsung) föreslog "rövarte" när jag försökte skriva "sötaste"... och "fiska" var första alternativet före "diska". kan det vara killar som programmerar.....? ;)
Soldansare sa…
Rövarte!! Vilket underbart ord. Var kan man köpa det tro?

Populära inlägg