Två luckor i en smäll

Hade tänkt att jag skulle ha någon slags nostalgisk bloggjulkalender som jag hade förra året, med klipp från gamla goda tv-program. Jag hade bara tänkt att jag skulle vara lite mer noga i år, med att det verkligen blev ett klipp om dagen. Det föll redan den första.
Det föll på grund av händelser i det där parallella livet jag lever. Det där parallella obloggbara livet. Det parallella obloggbara livet Verkligheten.

Nu tar jag en liten paus från det verkliga obloggbara livet och slår två luckor i en smäll i den Nostalgiska Julkalendern. (Det är förövrigt märkligt hur många parallella liv man faktiskt lever, utan att för den delen leva dubbelliv. Och att det kan kännas nödvändigt att leva parallella liv för att orka, ibland.)
Det här är inte en gnällig "det var bättre förr"-kalender, snarare är det tänkt som glada glimtar i genren "minns ni".
Fast tv var bättre förr. Till exempel så visades

Lucka 1
Gösta Berlings saga
klockan 20:00 på lördagskvällarna - bästa sändningstid - när jag var 10 år gammal. (Jag var förövrigt mycket förälskad i Gösta Berling = Tommy Berggren, men jag tror inte att jag greppade handlingen fullt ut.) Gösta Berlings saga repriserades för några år sedan, men visades då klockan 23:00 på måndagskvällarna, vilket väl måste klassas som den diametrala motsatsen till klockan 20:00 på lördag. Jag kan inte dra någon annan slutsats än att man inte anser att Gösta Berling håller för bästa sändningstid längre.



Å andra sidan så är det kanske inte tv som har förändrats. Kanske är det jag.
För ungefär i samma period av livet tittade jag med förtjusning på
Lucka 2
Oss skojare emellan.
Medan jag idag föraktfullt rynkar på näsan åt program som Wipeout. Och vad är egentligen skillnaden?

Kommentarer

Lisbeth sa…
Ååå vad härligt med lite nostalgi. Nu får jag chans att minnas lite av det som en mindre hjärnblödning tog med sig för något år sedan
Du är inte minsta gnällig. Det här gillar jag
Kram
Skatan sa…
Det här gillar jag. Att påminnas och minnas. Och förresten ... vem har inte varit förälskad i Gösta Berling? Och Tommy Berggren också för den delen. Redan när jag läste boken och inte hade ett "ansikte" på honom blev jag förälskad.

Ser fram emot flera luckor framöver.

Kram!

Populära inlägg