Nostalgikalendern 2012: Uppladdning två

och en slags definition


Nostalgi är vemodig längtan tillbaka enlig Norstedts etymologiska lexikon och är bildat av de grekiska orden för hemkomst och smärta.

Jaha. Jaså.

Jag har under hela mitt besatta plockande med musik till årets nostalgikalender inte varit vemodig en sekund och för mitt liv inte längtat tillbaka!
Det har varit mycket: "Åh, den!" "Och den där, ja!" "Och den också!" "Men herregud hur man såg ut!" och "Ja, just det, så där var det ju!"
Glada återseenden och en mängd olika stämningar som kommit tillbaka lika starka som då.
En trevlig utflykt i ett turisttåg, en guidad tur tillbaka i det förgågna men sätt för guds skull inte av mig någonstans utefter vägen, jag vill hem igen!
Hem till nuet.
För jag är inte sådan att jag önskar att jag kunde leva om mitt liv, jag funderar inte mycket på om jag skulle göra vissa saker annorlunda om jag fick chansen, för det är ju klart att jag skulle ( man lever ju och lär) men det får jag ju inte så det är liksom ingen idé att fundera på det.
Min bästa tid är nu och livet är något som pågår, det går inte på repeat (Oj, det där måste vara någon floskel jag har hittat bland citaten i min jobbkalender!)
Live is life, för att citera ännu en låt som inte kom med i min möjligen väl upphausade nostalgikalender.
I morgon kör vi!



Kommentarer

skogsnuvan sa…
Vad jag ser fram emot att öppna första lyckan i din adventskalender Vilken jättebra ide nu när vi är lite för stora för att öppna sådan med choklad i eller är vi det föresten. Jag har då inte köpt någon
Soldansare sa…
Här är vi inte förstora för chokladkalendrar åldersmässigt, anser vi utan mera till den fysiska volymen, så att säga så det har inte blivit någon här heller.

Populära inlägg