Här kommer Gud - trots allt

Nå, man ska väl inte vara långsint, så jag har bestämt mig för att förlåta NASA för att de hann före mig med att fotografera Gud. De hade ju dessutom bara lyckats fånga hans hand, medan jag har honom i helfigur. Om det nu är han.

Det är så att Noaks ark är på turné i Tyskland. Den hade kommit till Lübeck när vi var där och kastat ankar intill en skylt som jag inte kan tolka som annat än att den betyder "Ankring förbjuden", men sådant kanske man inte behöver ta hänsyn till när man framför en biblisk båt.



Inuti arken for Noak själv omkring på sin kick bike bland olika bibliska personer och tablåer i trå: Adam och Eva, Kain och Abel, kung Salomo, David och Goliat.

Noak på sin kick bike
                                          
David och Goliat framställdes som en symbol för det viktiga i att besegra sina fiender. Detta var något som var viktigt även idag, påstods det på en skylt. Goliat var en stor träjätte och symbolen för fienden, och arkbesökarna kunde prova att dra i ett rep som svingade en tung slägga mitt mellan ögonen på Goliat. Tanken var att man skulle orka klippa till honom så att han tippade över ända. Ungarna hängde i det där repet och tyckte det var jättekul. Själv kände jag mig lite tveksam till budskapet att det är viktigt att slå folk i skallen, men kanske är jag fel ute...

Roten till Livets Träd                        
Livets Träd växer genom arkens tre våningar och det är i själva kronan han sitter, den där figuren. Jag tycker att jag har relativt bra koll på Bibelns historier men den här snubben kan jag inte placera. Och varför har han en brädbit på huvudet? Den som vet får gärna höra av sig. 
Här fanns det ingen skylt som förklarade vem det var heller, som vid de andra träfigurerna. Det var det som fick mig att tro att det kanske var Gud. Han låter sig ju inte beskrivas. Och så detta att han blev så suddig på bild. Gud låter sig inte fångas på foto hur som helst. Trodde jag, tills det här med NASA kom.



Hittade den här filmen på YouTube. Där kan ni gå en runda på arken själva om ni vill.




Kommentarer

Lilla Blå sa…
Jag har alltid tänkt att "ankring förbjuden" betyder att ankorna inte får simma i ring. Kanske för att de inte kommer någonstans då och liksom stannar upp och täpper till vid bryggor och kajer...
Soldansare sa…
Så är det förstås... Tänk att han visste det Noak

Populära inlägg