Nostalgikalendern: Lucka 24

Dirty Dancing

Jag har ju frångått min tradition att spela The power of love  med Frankie goes to Hollywood, så ni förstår att jag har sparat en riktig höjdarfilm till dagen D.

Hur vi väntade på att denna film skulle gå upp på biografen i vår lilla stad. På den tiden fanns det bara ett begränsat antal kopior och vår byhåla hade inte första tjing direkt.
Hur avundsjuk jag var på min kompis U som hade sett den innan mig i någon annan stad tillsammans med sin kusin.
Hur det kändes att tumla ut ur bion efter att ha äntligen ha sett den, med insikten att livet aldrig mer kunde bli sig likt.
Hur min kompis L och jag bjöd hem oss själva till min kompis U när hon, lyckliga människa, hade fått filmen på video. Hur vi "våfflade" håret med krustången och tog på oss jeanskjolar för att vara fina för Patrick Swayzee.
Hur mitt hjärta fortfarande slår ett extra slag när jag ser honom i den här filmen och hur hans tragiska död gör mig nedstämd.
Hur den här filmen fortfarande håller, till skillnad från så många andra filmer som gjorde stort intryck på mig som tonåring och som jag idag inser är rena skitfilmer.
Hur jag ännu idag, när jag ser den här filmen, kan känna det där...suget jag kände den där allra första gången.

Någon bättre final för årets nostalgikalender kan jag inte tänka mig. Strunta i Kalle Anka och titta på Dirty Dancing istället.
Fridfull jul till er alla!

Kommentarer

Loll sa…
God jul på dig med! " no one puts baby in the corner" en line som fick vingar! :-)
skogsnuvan sa…
Jomen visst Den mannen kan man då faktiskt bli sugen på. Nog minns jag den känslan fast det var länge sedan. Nu hoppas jag att du får en riktigt trevlig helg
Ulla Maria sa…
Fördelen med att inte hitta en kalender förrän på annandagen är att man kan se vad det är bakom alla luckorna på samma dag. Stort tack för en kul och minnesväckande nostalgitripp.
Önskar dig också en god fortsättning på julen.
Soldansare sa…
Bättre sent än aldrig, Ulla Maria! Och god fortsättning och ett gott nytt år till er alla!

Populära inlägg