Månadens practise

Mitt problem med practise  är alltså inte att utföra den. Mitt problem är att lägga njutningen i själv görandet än i att ha gjort det, om ni förstår hur jag menar. Just nu är det roligare att sätta ett streck i mitt schema att jag har skrivit månadens dikt än det var att faktiskt skriva den. Jag har ju varit Duktig. Det finns en så oändlig många sätt att trassla till det för sig. och så mycket att upptäcka om sig själv. 

En av mina practise är alltså att skriva en dikt i månaden. Ulla Maria som har bloggen Kreativ varje dag  målar en tavla och skriver en vers varje dag. Det insåg jag med en gång att jag aldrig skulle klara av. Däremot läser jag en dikt varje dag. Det är en av mina två dag-practise. Den andra är att göra min sjukgymnastik. 

Nu tänkte jag alltså redovisa hur duktig jag har varit den här månaden:
Januari månads dikt handlar om den där sparkturen jag skrev om för ett tag sedan

Nyårsdagen


Det är en klarkall nyårsdag
Vi åker spark genom skogen
Min pappa och jag
Skogen är vit och tung av snö
I natt såg vi det gamla året

Skogen tiger för det som dött
Och för det nya som knappt är fött
Den nya tiden har knappt tagit fart
Det finns inget förr, det finns inget snart

Träden böjer sig över vår färd
Vägen i skogen är en egen värld
Vi far i en tunnel utan slut
Men pappa och jag längtar inte ut

Allt är här, allt leder hit
Tiden är likt skogen vit
Allt är stilla bara sparken far
Vi har allting, hela året kvar.

Kommentarer

Ulla Maria sa…
Så fin dikt. Den förmedlar värme, närhet och en alldeles speciell stund samtidigt som den också är tidlös.
Kram!
skogsnuvan sa…
Det var en fin dikt som verkligen berättar sin historia så man riktigt känner och ser det framför sig och sådana minnen finns i mig också så jag kan känna igen mig. Det du är en dikt som man bara behöver skriva en i månaden av för att glädja andra. Jag som är en frihetsälskande människa som vill göra saker lite hipp som happ har inga sådana planer på saker jag ska göra varje dag för då känner jag mig bara fången. Jo det är klart elda i spisen och sånt måste man ju göra men annars. Det finns vissa fördelar med att vara pensionär. Man kan liksom glida omkring och inte göra ett dugg om man inte vill.
Lisbeth sa…
Oj vad kravfyllt det verkar. Jag arbetar för att lyfta bort så många måsten som möjligt och istället se det härliga i görandet. Lycka till i skrivandet Ha en fin vecka Kram
Soldansare sa…
Jo, jag kan förstå att det verkar lite kravfullt, men jag känner ofta att jag behöver en liten spark i baken för att göra det jag verkligen vill göra istället för att bara bli sittande med det som är enklast. Tricket är att ju dock att göra det för själva görandets skull och inte för att ha gjort det, om ni förstår vad jag menar. :)

Populära inlägg