Allt har sin tid

Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen (Predikaren 3:1)
Det finns en tid för arbete och en tid för semester. En tid för Sverige och en tid för Mallorca. Åtminstone om man är så lyckligt lottat som jag. 
Det finns en tid för internetuppkoppling och en tid att vara utan internetuppkoppling. 
Det finns en tid att sitta på balkongen i Palma och skriva för hand i en anteckningsbok. Att se bokstäverna ringla sig i långa rader likt en virkning över pappret som nyss var blankt och oskrivet. 
En ögla i en ögla. 
Det finns en tid att föra in det antecknade i datorn, en tid att fåfängt försöka se vad det är man egentligen har skrivit. 

Jag tror att det där skrivandet för hand är nyttigt, att rörelsen i handen som håller i en penna är något som genererar eller genereras av en korresponderande rörelse i huvudet, en rörelse som också frigör något välgörande ämne som skickas ut i kroppen. Ungefär så. 

Att ta en paus från de sociala medierna är också nyttigt, även om jag inte ålagt mig några restriktioner som jag vet att många gör just nu. Jag tycker inte att jag har några problem med min näthantering i vanliga fall. I lägenheten i Palma finns ingen uppkoppling och jag saknar det inte. Men när jag kommer hem till Sverige igen känner jag att jag längtar efter er. Vad gör ni? Är ni kvar?

Allt har sin tid. 
Det är växlingarna i livet som är grejen. De där vågorna som sköljer in och vänder tillbaka ut. Tar med sig somt och lämnar annat efter sig. Den ständiga rörelsen. 
Det är en tid för arbete och en tid för semester. I morgon är det tid för arbete. 




Kommentarer

Anonym sa…
Ja allt har sin tid ... och just nu är den ur led för mig.
Men så underbart du skriver. TACK!
Jag tror banne mig leden hoppade i rätt läge igen ...
Kram
Skatan
Ulla Maria sa…
Håller till fullo med dig om att det är något speciellt med att skriva för hand. Tycker att det blir en annan sorts reflektion när jag gör det.
Drar mig också till minnes att jag läste i någon av Natalie Goldbergs böcker om intuitivt skrivande att hon menade att det som skrevs för hand tenderade att bli mer äkta och direkt från hjärtat och det inre.
Kram
Soldansare sa…
Skatan: Jag hoppas du kommer i led igen snart, snart! Tack för smicker, jag rodnar klädsamt :)

UllaMaria: Jag läste faktiskt precis det där du skriver om i Goldbergs Wild mind, så sent som igår. Skrivandet är en fysisk syssla. På sätt och vis.

Populära inlägg