fredag, oktober 05, 2018

Det bryter löst

På campingen 


Kapitel 40 i vilket blixtar far över och inuti camping restaurangen. 


Så bryter det löst. Den Svarte Riddarn Sivert drar med våld igen glasdörren och sjunker ner på en stol alldeles innanför. En ny blixt följs genast av en knall. Campingrestaurangen omsluts av ett grågult mörker. Vinden hugger tag i den. Det knakar i de stora fönstren.
En ny blixt och en kort, hård knall. Inne i restaurangen en väntan.
Så kommer haglet. Små hårda kulor smattrar mot taket.
"Är du kär i det där jäkla rökmolnet? Ska du bli lesbisk nu?" umdrar Den Svarte Riddaren tvärs över rummet mot Claudille.
Vinden ylar därure. Det går inte att se bort till parkeringen längre.
"Vart tog den där Landrovern med den där skyltdockan vägen egentligen?" Det är fyrabarnsmamman som frågar alla och ingen.
Blixtarna ljungar. Det är som ett par tre åskväder stämt möte precis över campingrestaurangens tak.
"Du känner den där Rosie sedan tidgare, va?" säger Gertrud med åska i ögonen till sin utmärglade man.
Restaurangen skakar. Kanske har den lossnat från marken och kastas nu omkring handlöst i rymderna av stormen.
"Sfärgbfirgn?" undrar den rödbrusige.
"Hur har det gått med den där pistolen egentligen? Har polisen sagt något? undrar en av holländskorna.
"Frågorna far som blixtar härinne i restaurangen." tänker Torsten Sandströms upphetsat "Men inga svar." Och plötsligt hör han sin egen röst över stormen:
"Hur kommer det sig att du har ett adamsäpple?"
I samma stund som han  möter holländskans ögon klyver blixten den stora eken borta vid dammen.

2 kommentarer:

skogsnuvan sa...

Oj vet inte om jag frågat dig förut och glömt men är den här spännande historien boken du skrivit på så länge. Har du gett ut den som bok eller vad. Jag skulle vara mycket intresserad av att köpa den i så fall för den är helt underbar.

Soldansare sa...

Vad roligt att du gillar min "campinghistoria"!! Nej, jag har inte gett ut den som bok, (jag kämpar faktiskt fortfarande med min Bourgognebok, men det är ju en annan historia) den är bara ett litet projekt jag har. Tanken är att jag ska publicera ett stycke på bloggen klockan 15 varje fredag hela 2018, stycket är skrivet veckan innan i min anteckningsbok och ska vara max två sidor långt. Jag har själv ingen aning om vart den här historien är på väg, ibland vet jag inte vad jag ska skriva när jag sätter igång men det slutar ändå med att jag har de där två sidorna och de är ganska häftigt på något vis. Kanske blir det en bok av det här, istället för Bourgogneboken :) Roligt att du tycker om den i alla fall.