Mänskligt beteende


Melodifestivalenspektaklet är över sedan förra veckan. Let's dance närmar sig sin kulmen. Robinson börjar ikväll. En räcka pseudohändelser som i tidningarna målas upp som om de vore av yttersta vikt. Vi engagerar oss i så underliga saker. Som om det spelar någon roll vem som leder melodifestivalen. Vilken kändis som åker skridsko bäst.


Vi gör så mycket underligt. Vi drömmer så mycket om att lyxrenovera våra kök att vi måste jobba så mycket för att göra detta att vi inte hinner vara i köket, som Bob Hanson skriver på My space. Eller att vi inte är det vi gör utan det vi får betalt att göra. Också Bob.


Det är inte konstigt att vi blir utbrända eftersom vi inte bara ska jobba livet ur oss utan också ha en meningsfull fritid, renovera hus och torp och sommarstugor, baka och sylta och laga invecklad men hälsosam mat. Allt dikterat av andra sorters tv-serier.


Vi gör så mycket konstigt, har så mycket underliga prioriteringar.


Och där utanför flyger hela livet förbi...


Kommentarer

Anonym sa…
Skogsnuvan: Ibland kan det ha sina fördelar att inte ha pengar. Då slipper man skaffa en massa onödiga saker och reparera och ha sportstuga och mycket annat som tar tid. Allt man skaffar tar tid. De saker du har inte bara äger du dom äger även dig.
Soldansare sa…
Mycket klokt och sant. Kanske kan vi lära oss något nu när det är lågkonjunktur
Anonym sa…
Så sant. Vi är med i samma klubb!

Populära inlägg