Modern magi

Eftersom jag just lärt mig hur man kan lägga in ett YouTube-klipp direkt i inlägget utan att behöva sätta in en ful länk tänkte jag spela lite musik och skriva lite om ålder. Hur man lägger in YouTube-klippet lärde jag mig genom att läsa instruktioner på en 18-årigings blogg. Jag menar inte att jag är förvånad över att en 18-åring kan en massa som jag inte kan. Det är naturligt att en 18-åring kan mer om datorer och Internet än jag. Jag härstammar från en tid då "datakunskap" var ett skolämne där man lärde sig att spela sänka skepp i ett dos-program. Internet var över huvud taget inte uppfunnet. Det är inte det. Det är bara det att det fick mig att känna mig en aning... mossig.
Nå, för att visa att man kan vara rock 'n roll trots att man är över 65 bäddar jag in ett klipp på min gamle favorit Johnny Halliday.

Och om någon, oavsett ålder, kan tala om för mig hur man gör en sådan där tjusig länk så att jag kan klicka på "Johnny Halliday" och komma till t ex hans uppslagssida på Wikipedia utan att den fula adressen syns, får han/hon gärna göra det.

Kommentarer

Hon på andra sidan skrivbordet sa…
Om du menar lägga in en länk i ett blogginlägg utan att adressen syns så vet jag hur man gör!

Skriv t ex Johnny Halliday, markera hans namn och tryck på jordgloben med en liten..typ kedjelänk på sig. Då kommer det upp en ruta där du får skriva i adressen och sen kan vi som läser bara klicka på Johnny Halliday och komma till en annan sida! Om det inte var så du menade får du förklara för mig på jobbet :) Eller så förklarar jag för någon annan så får han/hon förklara för dig :D
Anonym sa…
Skogsnuvan: Bravo Jag har inte kommit så långt att jag lärt mig det ännu men jag kan i alla fall lägga in rörliga bilder

Populära inlägg