Fete de France

I dag har bopålarna dragits upp ur den couchoiska myllan och vi står precis i begrepp att flytta till ett, till hotell omgjort gammalt nunnekloster i Autun. Det är alltid lite vemodigt att lämna campingen och sina kor. Att det under fyra timmar igår kväll regnade samma mängd som under Noaks tid gör väl att det inte känns fullt så tungt som vanligt. Jag är också nyfiken på vilken komfort klosterlivet har att erbjuda. Under de senaste dagarna har vi bland annat hunnit med att gå på loppis, där det såldes allt från Barbies hästtransport till korgar med blandade krucifix. Vi har också hunnit med att gå på fest för färskpotatisen. Där kunde man få en pappmugg vin för 5 kr. Ganska billigt tyckte vi. Dessutom serverades festbrickor med en korv, en smörgås, lite majonäs och naturligtvis den befestade färskpotatisen. Snart är det fest för korven andalluette. Den kräver två dagar för att firas av.

Kommentarer

Anonym sa…
Skogsnuvan: Verkar som man tar alla tillfällen att ordna fest. Lite av det skulle vi här uppe må bra av också. Låter spännande att bo på nunnekloster. Vilka vibbar det ska finna i väggarna där. Ha en skön midsommar
Linda sa…
Önskar er en strålande midsommar! Vädret är ju inte så värst här hemma som du nog vet, så ni har åkt i rättan tid. Jag har en arbetsdag kvar vilket jag firar på ett dekadant vis med ett glas rosé. Sedan - SEMESTER. Ska bli skönt. Det fina vädret kommer säkert efter midsommar! Ha det bäst! Kram! (Fira av alla lokala företeelser ordentligt - man skall ju ta seden dit man kommer! :) )

Populära inlägg