Vem ska man tro på?

Har ju skrivit en del om att det jag tror att jag vill kanske inte är vad jag egentligen vill. Att det jag tror är bäst för mig är kanske inte det som verkligen är bäst för mig. Sedan har jag blivit arg och tänkt att så där kan man ju inte gå runt, som om man vore en lallande fåne utan mandat att ha någon åsikt om vem man är och vilken sorts värld man lever i. Jag hade bestämt mig för att "jag vet bäst själv och så är det med det." Men nu undrar jag igen.

Har de två senaste dagarna träffat diverse arbetsförmedlare och jobbcoacher som talat om för mig att jag är så ambitiös, målmedveten och framåt och jag tänkte på hemvägen idag att "tänk att jag har lyckats lura dem allihop!"
För det är väl jag som har lurat dem?
Eller är det mig själv jag lurar när jag tror att jag inte alls är något av detta?

Att jag har den här duktighetssjukdomen är i alla fall sant och visst, för jag är mycket nöjd med att de tycker att jag är så duktig på att söka jobb. Kanske borde jag söka hjälp istället.

Kommentarer

storabh sa…
Bli jobbcoachare själv vetja!
Anonym sa…
Skogsnuvan: Säger dom det så är det säkert så fast du inte tror det själv.
Jag har varit arbetslös på halvtid en ytterst kort tid och fick höra att jag inte behövde hjälp för det skulle ordna sig och snabbt innan jag han fatta att jag hade lite frihet var jag tillbaka till heltid och mer därtill så det blir säkert så för dig också för du är en duktig tjej och har väldiga färdigheter med pennan.
M sa…
Visst är det så, man får helt enkelt skaffa en melerad svartvit badrumsmatta om man ska komma undan prickarna!
Liliann sa…
Jag tror på devisen att jag vet bäst själv vad som är bra och eller dåligt för mig...men lever inte alltid som jag lär.Har jobbat med duktighetssyndromet i många år och ibland tagit små steg och ibland jättekliv OCH har lärt mig att lysnna på magkänslan....
Kram å lycka till
Skatan sa…
Både och ... tror jag. Du ääär duktig på att söka jobb. De som har "mandat" att tycka så säger ju det. Men sen har du det här duktighetssyndromet som säger att du aldrig är nog duktig ...

Gå på din magkänsla och ramla inte in på nå´t jobb som andra tycker att du skall ha. Det skall vara kul att jobba också ... "annars kan det kvitta"

Kramar

Populära inlägg