Marginalerna

Det inte bara inom idrotten som det gäller att ha marginalerna på sin sida. Det gäller i hög grad i själva livet också.
För tänk om jag hade varit karriärist och strateg, med en noggrann plan för livet.
Då hade jag aldrig gått den där totalt onödiga kursen i matte för flera år sedan.
(Att jag – jag! - skulle få för mig att läsa matte är något så orimligt att allt tyder på att det var högre makter inblandade. Högre makter med en noggrann plan för livet. )

Och tänk om jag hade levt efter devisen (som jag skrivit om här) att varje motstånd är en signal att vända och gå någon annanstans.
Då hade jag slutat den där mattekursen redan efter tredje tillfället eftersom jag tyckte att den gick för fort för mig. Nu tänkte jag istället: "Det vore väl själva fan om jag inte skulle klara det här om jag anstränger mig lite!" och blev kvar.

Och tänk om P inte hade varit en sådan tidsoptimist som han är och hade varit i så god tid till varje kurstillfälle, så att han hade hunnit sätta sig på sin ursprungsplats varje gång.
Tänk om inte någon annan hade satt sig på den platsen den där dagen då han kom nästan en timme försent och var tvungen att sätta sig på den tomma platsen bredvid mig istället.
Då hade jag kunnat sitta i samma sal som den berömde Rätte i ett års tid utan att veta om det!
Och hur hade livet sett ut då?
Vem hade jag varit då?
Kanske hade jag kunnat räkna ut procent...

Kommentarer

storabh sa…
Har du sett filmen Sliding doors (tror jag att den heter)? Tillfälligheter är livet uppbyggt av.
Lise-Lotte sa…
Ödet ;)
skogsnuvan sa…
Ja ödet har sina märliga vägar och man kan ibland fundera hur det blivit om inte om funnits och vad som hänt då. Det får vi väl aldrig veta och det kanske är tur. Trots allt kanske det blivit ett rent helvete
Skatan sa…
Det är sådana här tillfälligheter ... ödesmättade meningsfulla sammanträffanden som när man ser dem i backspegeln förstår att livet verkligen är magiskt! ...

Eller hur?

Kram!

Populära inlägg