lördag, januari 21, 2012

Drömmar


I natt har det varit en sådan där natt då jag drömt en massa konstiga saker. Jag brukar i och för sig ofta drömma mycket och underligt, men i natt har det varit så där verkliga drömmar.
I natt har jag till exempel utvecklat en märklig form av elektriskreumatism i armarna, deltagit i lekprogrammet Allt För Sverige, samt bjudit in en massa människor till en fest i en lägenhet som jag bodde i för 15 år sedan. Det första jag tänkte när jag vaknade var att jag måste skicka ut någon slags dementi och berätta att jag inte finns i den där lägenheten längre. Det var en sådan slags dröm.
I vanliga fall brukar jag inte själv förekomma i mina egna drömmar, vilket kanske är underligt. Det betyder säkert något, men jag har inte kommit mig för med att ta reda på vad.
Annars är det viktigt med drömmar. Och att ta reda på vad de innebär.
Flaxade tyvärr bara förbi Skavlan i fredags när Mark Levengood var där och pratade om drömmar. Det är viktigt att ha drömmar menade han men det är viktigt att gallra bort de falska drömmarna. Själv trodde han länge att han ville bli arkeolog, tills han fick följa med en arkeologvän och prova på vad det verkligen innebar. Som vanligt så berättar han det hela på sitt hejdlöst roliga sätt (som går att se på SVTplay).
Ibland kan man också ha en förvanskad bild av den riktiga drömmen. Man kan gå runt och inbilla sig att den sanna drömmen ska ta sig uttryck på ett visst sätt medan den egentligen har en helt annan form.
Det gäller att ta reda på sanningen, så att man inte tittar åt fel och missar något.

2 kommentarer:

Lisbeth sa...

Jag drömmer ofta. Förr så försökte jag alltid tolka dom men insåg att jag bara blev frustrerad av detta.
Nu finns dom och jag kommer ihåg dom när jag vaknar men jag glider förbi tanken och går vidare till dagen. Jag tittade på Skavlan och förundrades över att det kan finnas människor som Marc. Vilken ärlig personlighet han har. Det tog ett tag innan jag kunde se honom så här. Jag som är snabb i tanken och allt ska gå fort kunde bli irriterad när han på sitt lugna och saktfärdiga sätt talade. Nu har jag lärt mig att jag mår bra av sådana som Mark
Kram

skogsnuvan sa...

Det är svårt det där med drömmar och ännu svårare att förstå vad dom betyder.
Jag drömmer alltid att vissa ställen här runt omkring ser annorlunda ut att det finns små hus på ställen det inte finns några. Ibland har jag letat efter husgrunder för jag tänkt att jag drömt om det som en gång var. En del drömmar minns man andra fladdrar bort som fjärilar när man vaknar till. Kanske är det dom som finns kvar som betyder något. Inte vet jag?