Årets brasturné


Så här såg det alltså ut när vi gav oss i väg på vår traditionsenliga brasturné på Valborgsmässoafton.
På det första stället stod arrangörerna och kurade för regnet under sina tält tillsammans med sina chokladhjul och korvgrytor. Brasan väntade ännu på att bli tänd.



Vidare, vidare for vi så. Här nedan brukar det vara en brasa ibland, ibland är den jättestor och ibland ser det ut som om man tänt en engångsgrill. I år hade man inte tänt någon alls, bara lämnat ett stor grushög. Men solen började kika fram i alla fall.

 
 
 
 
På nästa ställe var himlen blå. En kör sjöng vårsånger som flög bort i vinden och det luktade så där som det ska göra på valborg, blött gräs och lera.
 
 
 
Det var så blött att det var svårt att få fyr på brasan. Det fanns en man med en läckande vattenslang till hands men det var inte vad som behövdes här. Det var istället en driftig kvinna med tändvätska som krävdes för att det skulle bli åtminstone lite fart på elden.
 

 
 
 
På nästa ställe hann de inte ens börja tända elden förrän vi for vidare...
 

 
 
 
...tillbaka dit vi började. Där hade arrangörerna krupit fram ur tälten och fått fart på både chokladhjulet och på elden. 
 
 

Med lätt rökdoft i kläderna, precis som det ska vara for vi hem till valborgssupén.
 
 
 

Kommentarer

Znogge sa…
här blev det ingen brasa alls. Båda högarna var otända i dag... Men väder och vind rår man inte på.

Kram och tack för dina resekommentarer!
skogsnuvan sa…
Jag stannade hemma för det både regnade och haglade och var full storm. Inte för att jag är lat men det är ändå 3 km ner till byn och jag har fortfarande inte fått min bil lagad. En kväll i soffan framför tvn blev det istället.
Loll sa…
Ingen valborg utan röklukt i kläderna... för min del blev det från i år bara från eld i en tunna. Men lukten blev lika bra! kram o hoppas supén smakade./Loll
Lisbeth sa…
Det var liknande här. Kylan och regnet satte stopp för det riktiga firandet. Men nästa år då......
Kram på dig

Populära inlägg