söndag, maj 25, 2014

Luckor öppnas utan förvarning


En bra skylt, tycker jag. Den sitter vid dammarna kring den gamla textilfabriken i Norrköping,  men den stämmer ju in på livet i stort också. Luckor öppnas utan förvarning och man faller igenom. Katastroferna kommer när de kommer, om de kommer, utan förvarning. Det är ingen idé att gå omkring och oroa sig för dem, tolka tecken och vara vidskeplig (som jag har en tendens att vara), vänta på att lyckan ska vända.
Egentligen borde det vara klassat som en av dödssynderna att gnälla när man har det bra. Man borde vara tacksam så länge dammluckorna är stängda. Att det sipprar genom lite sånt där vanligt skit som att man måste stå i långa köer på Ica eller skoskav och sådana grejor är ju bara sådant man får räkna med.


1 kommentar:

skogsnuvan sa...

Så rätt du har, mycket som man gnäller över är bara lite skit som man får räkna med som just idag när det plötsligt blir 6 grader bara och regnar och man fryser och är tvungen att stänga fönstret i sovrummet och missa kontakten med fåglarna och doften av hägg. Alltid måste man ha en plan B för vad man ska göra. Inte blir det gräsklippning i alla fall.