La mer - Del 8

Och de seglade ständigt



"Herregud, kommer människan aldrig i land! Hur länge ska hon hålla på att tjata om den där jäkla kryssningen? Det är ju nästan en och halv månad sedan hon var på den. Hålla på och dilla om parallella världar och att uppleva samma resa på nytt genom skrivandet. Tar det aldrig slut?" 
Jodå, det tar slut. Inte ens i Odysséen seglade de ständigt.

Tisdagen den 17 juni, Islands nationaldag, ringer väckningen klockan 04:30 så att vi ska kunna gå upp på däck och möta Palma. Inte ens solen är vaken.

Det känns lite vemodigt att lämna båten som varit vårt hem under en vecka. Ingen kommer att bädda upp sängen åt oss, dra för gardinerna och göra det mysigt i lägenheten tills vi kommer hem på kvällarna längre. Det får vi göra själva. 
Men det känns ändå skönt att vara hemma i Palma. Och att kunna äta riktigt frukost!



Så där,  nu tänker jag låta cirkeln slutas och låta mitt skrivande liv och mitt verkliga (vi kan ju för enkelhetens skull kalla det det) löpa samman. Om några dagar åker jag till Palma igen.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Nej då jag blir inte alls less på att höra om dina äventyr. Mina befinner sig mer på enkelheten hemma i Fisksjön men jag älskar att få följa med andras mer spännande resor om än bara i tanken och fantasin.
Soldansare sa…
Spännande resor kan man göra även på hemmaplan. Och jag tycker att Fisksjön verkar vara ett oerhört spännande ställe.

Populära inlägg