Ett slagsmål med sax

På campingen

Kapitel 45 i vilket WCT-mannen Torsten Sandström vilar sig lite.


WCT-mannen Torsten Sandström ligger raklång i sin gamla Volvo kombi. Han har fält sätena så att han ska kunna sträcka ut ordentligt. Därutanför ligger hans gamla tält som ett fält storvilt. Rosie cirklar oroligt runt bilen och bankar på rutorna emellanåt. Han tänker att hennes röda hår skär sig mot det döda blå tältet därute och han sluter ögonen. Det bultar i hans huvud.
Klockan är bara halv elva men den här dagen har redan varit den värsta på länge..Och allt efter två vaknätter; först ovädret och sedan tordönssnarkande Rosie.

När han och Rosie hade kommit ner till restaurangen för att hämta sitt förbeställda frukostbröd hade de sett den risiga Range Rovern slira ut från campingen med något som såg ut som den utmärglade Gerts hattbrätte vickande över förarsätet. När de kommit in på restaurangen stod Gertrud rödblossande därinne och viftade med en stor sax. När Rosie klev in hade hon vänt saxen mot henne och skrikit "... med henne där, det var med henne där! Min man har varit förlovad med henne där!" Hon hade höttat med saxen mot Rosie som blivit alldeles röd i ansiktet.
"Det var säkert henne pistol också, fast hon låtsades bli så upprörd.Henne tror jag vad som helst om. Druckit av mitt kaffe har hon haft mage att göra också."
Här hade Rosie gett ifrån sig ett rytande, vars make WCT-mannen aldrig hade hört förr, ryckt till sig frukostbaguetterna och gått lös på Gertrud med dem.
Här måste han sluta tankegången en stund för att stöna lite.
Gertrud hade rutit själv och huggit efter bröden och Rosie, och han försökt att få dem att sluta:
"Nu får ni väl lugna er lite?" men det hade mer varit en fråga än en befallning.
Det var Claudilles son som till slut hade fått isär dem och kommit undan med bara en lättare rispa av Gertruds sax på kinden.
Torsten Sandström hade stapplat upp för backen till sin bil, som tack och lov fortfarande var vid liv. Nu låg han där och hörde Rosie ropa och knacka på rutorna, och han tänkte att han inte ens fått någon frukost.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Svartsjukedrama av högre sort. Attans

Populära inlägg