Vad hände sen? Kapitel 2

Paul, Sonen och Flickvännen


Hemma hos Claudilles son  och hans flickvän  bor numera Paul, Claudilles racka till hund. Flickvännen är gravid men det är inte något som Paul har fattat, inget han skulle bry sig om heller om han fattade det. Det Paul bryr sig om är ängarna kring det risiga gamla huset som Sonen och Flickvännen köpt och som Sonen påstår sig kunna renovera. Flickvännen ställer sig skeptisk till detta och tycker att de ska anlita hantverkare, förslagsvis  polacker. De brukar gräla om det där.
Paul bryr sig inte om vad de gör med huset. Det han bryr sig om är ängarna där han kan rusa, rusa, rusa fram, fri och glad med öronen fladdrande kring huvudet utan att fundera på vart han är på väg eller vart det ska ta emot. Ängarna och bäcken, bäckfåran bakom huset bryr han sig om. Där kan han gå med näsan bland stenarna i timmar ibland flyter ett minne förbi en doft av ett märkligt svart ben som har en gång hittade här, eller om det var i någon annan bäck, förbi.

------------

Förra året hade jag en practise som gick ut på att jag varje fredag klockan 15 skulle publicera ett inlägg som handlade om några figurer på en camping. Inlägget baserade sig på två sidor text ur min anteckningsbok. Text som skrevs veckan före den då inlägget publicerades. Det blev 52 kapitel om de här typerna. Har man inte läst dem kan man göra det här.   Nu när det har gått ett tag sedan jag lämnade dem blev jag lite nyfiken på hur det gick för dem efter att de lämnat den där campingen. Så det blev sju kapitel till om Vad Som Hände Sen. 

Kommentarer

Populära inlägg