Upp ur badet, upp på loftet!

 


Nu har jag lyckats blidka Virginia med en ny dagbädd i vinterträdgården. Där ligger hon och pustar och ojar sig över vilken sommar hon har haft medan jag lite förskräckt konstaterar att vi inte har dukat ut förra julen ur matsalen ännu. De kanske har skäl att skälla på mig, dockskåpsfolket. Det har verkligen inte hänt mycket här på senaste tiden. 

Skuldmedvetet rensar jag ut härskna köttbullar och möglig julkorv, ställer upp alla griniga tomtar på dockskåpsloftet. Sen tar jag itu med den allt mer skrynklige Leonard där i badtunnan. 
- Riktiga män badar badtunna och dricker öl! hojtar han glatt och viftar med en halvdrucken Corona. 
- Riktiga män tar med sina fruar på picknick ibland. Kontrar jag bestämt. 
- ... och grillar!


- Men nu är det färdiggrillat för i år. Det är höststädat på takterrassen. Det. är. nog.


Till slut lyftet jag handgripligen den enfaldige karln ur badet och lägger in honom i hallen bredvid marmorn som ska läggas på golvet där. Förhoppningsvis får han för sig att riktiga män ska lägga golv. 


Tyvärr verkar han inte komma till den insikten medan jag sliter med den ständiga surdegen i dockskåpet: golvet i köket. Men nu tror jag att vi äntligen har nått fram. Jag har sprätt bort plankorna och tagit fram det ursprungliga stengolvet. Tror att det passar bäst i ett rustikt kök av det här slaget.



Nästa projekt blir att lägga parkett i matsalen. Tror jag lämnar Leonard i hallen ett tag till. Vem vet om han ändå inte får något gjort.











Kommentarer

skogsnuvan sa…
Jojo män nog blir du förvånad när du ser att han lagt golvet klart. Ibland kan man ju få bli överraskad minsann. Vänta får du se.

Populära inlägg