Hemkomst

I kväll går den vitklädde mannen uppför backen till sin lägenhet där hans fru just håller på att röra i grytorna. Han tar av sig sin vita skjorta framför det öppna fönstret i rummet bredvid köket, kastar en handduk över axeln och försvinner in i badrummet. 

I kväll packar Hundmannen upp sin öl, sitt plastglas och en filt åt hunden att ligga på på en av stenbänkarna på Placa Gomilla. 

I kväll pratar Fabio i sin mobiltelefon uppe på takterrassen, folk spelar biljard hos Kebabmannen, Alice stänger sitt tvätteri klockan åtta, lamporna tänds på den indiska restaurangen. 

Allt det här händer i kväll, precis som det gör varje kväll, trots att jag inte är där och ser det. I alla fall antar jag det. 

I dag har en ny blomma slagit ut på kaktusen i vår snåriga blomlåda. Men idag har den blommat för ingen. Vår sista dag förärade den oss hela två blommor samtidigt. Som om den visste att vi skulle åka dagen därpå. 



Kommentarer

skogsnuvan sa…
Längtar du tillbaka tro? Det skulle jag göra. Jag har varit precis där vid Placca Gomilla. Bodde där den enda gången jag varit på Mallorca och det var länge sedan. Det var lite känt som knark och spritstället och fanns massor med nattklubbar överallt. Jag och min kompis var överallt och dansade men vi var nog dom enda nyktra runt och. Det var andra tider då på 60-talet.
Soldansare sa…
Nog längtar jag tillbaka, alltid. Knark och sprit går det nog att hitta omkring Placa Gomila även idag och man vill leta, även om det är lugnare nu än det var på det vilda 60-talet. Jag brukar nöja mig med en öl.

Populära inlägg