Rött regn

Vid 19-tiden igår blev luften rödbrun (Havanna-färgad, om man frågar min optiker) över Palma. Ett fenomen som tyvärr inte gick att fotografera med framgång, så ni får tro mig på mitt ord. 

Det är nämligen så att inte bara svenskar, tyskar, engelsmän, och på sista tiden även amerikaner,  stiger ner från himlen till denna ö. Saharas ökensand får ibland för sig att färdas till Mallorca.

Sahara har rest till Mallorca sedan långt innan turisterna  från andra delar av världen  började översvämma ön. En resa som jag tycker är ett närmast poetiskt fenomen, men jag kan tänka mig att mallorkinerna är lika trötta på Sahara som på fulla tyskar (eller för den delen fulla svenskar, engelsmän och amerikaner.)

För medan turisterna snällt kliver av på flygplatsen faller Saharasanden där det passar den. Det innebär bland annat att samtliga bilar som stått parkerade på vår gata idag är insmorda i rödbrunt klet och grannarnas vita solskydd numera är starkt Havanna-färgat.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Hoppas ni har det bra trots en röd gegga från öknarna söderöver. Här har vi firat midsommar med ylletröjor och långbyxor men vi kunde i alla fall sitta utomhus och myggen höll sig ganska lugna och vi hann också gå till skogen och ge pärlor till vättarna som vi gjort i många år här Hur länge stannar ni nere i värmen dch solen. Hörs som det ska bli väldigt varmt dadär nera. Här besväras vi inte av någon värme precis men nu händer det saker här. Alla turister kommer och plötsligt är det bilar på lilla byvägen hela tiden. Det var till och med bröllop i vår lilla kyrka härom dagen. Ha det bra vännen och hoppas att du knåpar lite på din bok lite då och då och njuter av livet.
Soldansare sa…
Skogsnuvan: Vi kom hem i fredags redan och ska inte tillbaka förrän i september. Juli och augusti är det väl varmt på Mallorca för min smak. Men just nu känns det mest trist att vara hemma igen. Jag har suttit på mysiga kaféer och druckit grusigt kaffe och skrivit på den nya boken.

Önskar ändå att jag varit med och lämnat pärlor till vättarna. Det är en mysig tradition ni har.

Populära inlägg