Glad Påsk!

Bläddrar igenom ett gammalt kollegieblock och hittar en notering från påskafton förra året. Då satt jag på Linnés Hörna i Uppsala och klottrade, med det där vårbruset i huvudet. Så här klottrade jag då:

Kreativitet är rörelse.
Förödande för kreativiteten är rädsla.
Det optimala vore att lyckas hålla intellektet i rörelse trots att man rent fysiskt befinner sig långa tider på samma plats.


Nu tänker jag att det inte bara handlar om att befinna sig på samma geografiska plats och behålla intellektet i rörelse. Jag är till exempel ganska rörlig när det gäller mina olika kreativa projekt också. Jag hoppar mellan bourgogneböcker, Astrid och Alice's turkietsemester, en gammal diktsamling som sakta nöter sig framåt sedan fem år tillbaka, i hyllan ligger en novellsamling och väntar, och så är det bloggen. Jag skriver lite här och lite där.
Och det kanske är bra för kreativiteten men inte för produkten.
Å andra sidan är produkt ett ganska fult ord.
Men lite koncentration skulle väl inte skada.

Men våren brusar så högt i mitt huvud och istället för att stanna hemma och öva mig på att med ett rörligt intellekt koncentrera mig på ett av alla dessa projekt, är jag just i färd med att se över kvasten . Soldansarkärringen gör sig redo för att sparka ifrån och ta sig en lite tur över påsk. Så väl geografiskt som intellektuellt.

Hon önskar er en härlig påsk med sol och ljus! Hon önskar att ni känner av lite rörligt brus!

Kommentarer

lisbeth sa…
Jag gjorde som du sa. Han hade inte en chans den lilla röda.
Ha en fortsatt bra påskhelg

Populära inlägg