Superkvinnans söndag

Läser i tredje numret av tidskriften Skriva om hur man ska bli en framgångsrik bloggare, med många läsare.
"Skriver man mindre än ett inlägg om dagen kan det knappast kallas blogg." menar en av de framgångsrika bloggarna med många läsare som ger tips.
Det här är alltså ingen blogg. I fall ni skulle ha fått för er det.
Sen ska man vara aktuell också.
Till exempel ska man skriva om Melodifestivalen när det är Melodifestivalen och inte tre veckor efter Melodifestivalen.
Mitt problem är att jag inte vill skriva om Melodifestivalen alls, vare sig nu eller om tre veckor. Det skrivs alldeles för mycket om Melodifestivalen redan, det är inte nödvändigt jag också gör det.
Inte heller vill jag skriva om prinsessfödslar eller vilket märke det är på prinsessans barnvagn.
Jag vill inte skriva om mode eller heminredning, som man ska för att få mycket läsare.
Inte vill jag ha en tema-blogg heller.
Jag vill vara Kvinnan Som Skriver Det Som Faller Henne In.
Det här att surfa runt på och lämna kommentarer på andra bloggar bara för att locka läsare till den egna bloggen, tycker jag känns allt för... spekulativt. Jag är kvinnan som kommenterar där och när hon vill.
Så det är kört för mig på alla bloggtoppar.
Men å andra sidan har jag en blogg med ett innehåll som bottnar i mig. Även om det mesta är blaj, så är det i alla fall mitt blaj och inget spekulativt blaj.
Däremot kan jag hålla med Skrivas bloggtipsares tips när de säger att man borde ta sig tid att svara på de kommentarer man får. Det borde jag bli bättre på, för att visa att jag värdesätter era kommentarer. För det gör jag.
Idag är jag, för övrigt, inte bara Kvinnan Som Skriver Vad Som Faller Henne In, jag är dessutom kvinnan som bloggar, tvättar, frostar av frysen och åker Vasaloppet. Samtidigt.
Superkvinnan, med andra ord.

Kommentarer

Lise-Lotte sa…
Du glömde Facebookar och vilar!
Och så tycker faktiskt jag att du bloggar (för det ÄR en blogg du har!) alldeles för sällan. Blir så glad varje gång jag ser att du gjort ett nytt inlägg.
Soldansare sa…
Har faktiskt anmält mig till en kurs i hur man blir mer produktiv som författare så det kanske blir fler inlägg här, Lise-Lotte :)
skogsnuvan sa…
Jajamen. Du och jag är lika. Varför ska man måste.....måste är ett tokord som borde bort. Vi bloggar när vi vill, om det vi vill så det så. Kom inte och sätt upp regler för det här också Glöm det. Vi gör som vi vill och det blir så bra sååååå. Kram på dig
Neoh sa…
...ska man vara kinkig, och det vill man ju ibland, så kan man ju kalla den andra sortens bloggar nåt annat, förslagsvis "innehållslöst dravel" :)
Lisbeth sa…
Du är ju nästan som en kvinna som alla andra om man får tro det som sägs om kvinnor. jag tänker också var den jag är i bloggen och läsa de bloggar jag vill. jag bryr mig inte om i fall mina läsare kommenterar eller inte. det är upp till dem själva. jag älskar att skriva i min sk. blogg.
Vi tänker nog rätt lika här du och jag
Ha det fint
Kram
Skatan sa…
Jag läste också det där i Skriva och reagerade ... dels på vad som sas men också på vilka bloggare de valt ut att tipsa oss andra. Anchisa Soirak (20 år och med modeblogg från Thailand), Hanna Fridén (25 år) var väl i och för sig OK med sitt tips om kommunikation ... alltså att försöka svara ibland på kommentarer och länka till de man skriver om eller citerar eller ... De andra tipsarna var också alla unga ... ingen gamling som jag i alla fall och de skrev om mat och inredning och hade väldigt nischade bloggar.

Nej det var ett dåligt reportage av Skriva tycker jag. Alla är inte mellan 20 - 30 ... inte ens i bloggvärlden.

Kram!
Soldansare sa…
Skatan: Håller med! Och varför inte lyfta fram lite andra sorters bloggar, båda när det gäller ålder och ämnen och ge dem lite mer uppmärksamhet? Att det finns mode- och inredningbloggar visste vi ju redan.
Loll sa…
Åh vad jag håller med dig. Skriva om det som faller en in. Det är ju det som ÄR blogg. Fullständigt fritt på krav om kvantitet och innehåll! Heja de äkta bloggarna. En sak har de dock gemensamt. Kvalitét! Kram

Populära inlägg