Från det ena till det andra

Har legat sjuk ett par dagar och kunnat njuta av de förlustelser som TV-mediet har att erbjuda dagtid. I tisdags hade jag sådan tur att det visades en gammal svartvit goding från 1941, nämligen uppföljaren till Swing it, magistern!: Magistrarna på sommarlov .
Ni som har varit med här ett tag vet ju att de gamla, svartvita godingarna ligger mig varmt om hjärtat. Här fanns massor med gamla godingar med som Karl-Arne Holmsten, Thor Modéen, Hjördis Pettersson och John Botvid, ni vet han som alltid pratar i mustaschen och säger gottgottigottgott. Fast det gjorde han inte i den här filmen.
I nedan klipp från filmen sjunger Alice Babs att det finns de som har kallat henne slyna för att hon sjunger swing. Men det tror jag inte på. Ingen kan ens på den tiden det begav sig ha tyckt att Alice Babs var något annat än en genompräktig, käck tös.
Det låter inte riktigt som om Alice tror på det själv, tycker jag.





Idag var det ett program om en stamm kirgizer som bodde "på världens tak" uppe bland bergen i Afghanistan och jag fick lära mig växelkursen i kirgizisk valuta:

För två får fick du en åsna
För tio får fick du en jak
För tjugo får en häst
För trettio får en kamel
För hundra får fick du en fru.

Man ondgjorde sig i lägret över just frupriserna. Förr i världen kostade en fru tio får men numera var det ont om fruar och priset hade alltså gått upp. En av männen bytte till och med sin äldsta dotter mot en fru till sin äldste son för att släktet skulle fortgå.
Den blivande brudgummen fick under vintern företa en svår resa genom is och kyla på branta bergssluttningar för att byta till sig livsmedel mot jakar för att stammen skulle överleva vintern. Det gällde att kunna byta till sig tillräckligt med förnödenheter samtidigt som han var tvungen att ha kvar tillräckligt med jakar för att forsla hem dem igen.

Man kastas verkligen från den ena ytterligheten till den andra när man tittar på dagtids-TV. I morgon hoppas jag att jag kan jobba igen.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Visst är det en tröst när man ligger och är sjuk på dagarna att det finns en del gamla svartvita filmer att titta på. Att kvinnorna är vackra utan operationer och nästan utan smink och man känner igen en del miljööer från sin barndom.
Jag som inte kan göra något utomhus har i alla fall fått en vän att skotta av altanen och trots att det var -28 grader imorse så ser det ut att bli en solig dag. Ska försöka ta mig ut på altanen och få lite sol trots mitt skadade knä. Hu vad man är blek och glåmig efter den här solfattiga vintern
Lisbeth sa…
Det har slagit mig att det faktiskt är mer att välja på under dagtid. Det är något för alla smakritningar. Synd bara att det är sämre på kvällarna. Har lust att sluta betala licensen
Ha en fin helg
Kram
Skatan sa…
Vet inte vad som hände ... men något var det. Min lååånga kommentar gick upp i rök så nu får det bli en kort en ...

Hemma hela dagarna ser jag nästan ALDRIG på TV men svartvita filmer är mumma. Kanske ska vara lite mer vaksam framöver ...

Tyckte du behövde sällskap i bingen så jag skickade över Bruno ... (Matti kom med på köpet) och så ser jag att du är på jobbet idag ...

Nej det är ju lööördag vet ja ...så ... Håll till godo!

Kram!
Soldansare sa…
Mm, tack Skatan för Bruno. Jag älskar Bruno. Som sagt.

Populära inlägg