onsdag, juli 30, 2014

La mer - Del 7

Barcelona

 Nästa morgon är jag tillbaka i Beachcomber och dricker så mycket te jag vill.
Idag är vi i Barcelona. Vi står uppe på däcket och ser hur fartyget långsamt trixar sig in i hamnen. Vi kommer överens om att hamnen i Palma är vackrare. Vilken tur att det var i Palma vi köpte lägenhet och inte i Barcelona som vi också funderade på.

Vi har förköpt biljetter till rundtursbussarna som vi åkte med förra gången vi var här. Det känns skönt eftersomvi vid det här laget är ganska febriga och förkylda båda två. Nu vet vi att vi kan luta oss tillbaka på busstaket och bara låta oss forslas runt i denna fantastiska stad. För fantastiskt är den ju, även om hamnen i Palma är vackrare.Olympiastadion

Placa Espanya


La Pedrera

Casa Batlo

Mirador de Colom
Jag har ett fel som gör att jag inte i första hand åker omkring i en flerhundraårig stad med storslagen historia. Jag tänker inte att här, precis här, steg Columbus i land efter att ha upptäckt Amerika.  Jag åker omkring Julian Carax, Daniel Sempere och Fermin Romero del Torres stad. Jag tänker att här gick de. Barcelo verkar vara ett ganska vanligt spansk namn och varje gång jag ser det namnet hinner jag tänka att det kanske är en släkting till don Gustavo Barcelo, innan jag minns att Carax, Sempere, del Torres och don Gustavo Barcelo inte finns i den här världen. De är bara karaktärer i Carlos Ruiz Zafons Vindens skugga, en av de bästa böcker som skrivits. De är också karaktärer i boken Himlens fånge av samme författare, men den önskar jag att han låtit bli att skriva. 
 Att åka ett varv på en av de här busslinjerna tar två timmar och det känns som om det är precis vad vi orkar med av sightseeing för tillfället. Eftermiddagen tillbringar P med att vinna pengar i casinot och jag dricker vin i puben och lyssnar på Jodie Gardner som alltjämt är ”beautiful” . Sjunga kan hon faktiskt också.
Middagen äter vi ute på däck och njuter av att sitta mitt ute i det gnistrande Medelhavet och äta. Det vi äter är visserligen smaklöst potatismos och menlös kycklingfilé men en servitör erbjuder sig att gå och hämta ett glas vin åt mig, fast det egentligen är meningen att man ska hämta själv i den här restaurangen. Så visst är det lyxigt att  vara på kryssning.

2 kommentarer:

skogsnuvan sa...

Vilka byggnader. Man blir helt mållös

Loll sa...

ÅH underbara Barcelona! Älskar den staden, allt finns! Man kan besöka den hur många gånger som helst. Ha det bäst!!!!