Rapport från Palma 2

När man skriver ett inlägg som heter Rapport från Palma 1, antyder det ju att det kommer att uppträda åtmintstone ett ytterligare i samma ämne. Och här kommer det:

Det är tisdag den 3 mars vid lunchtid, alltså strax efter klockan två. Vi hänger i en av barerna i saluhallen i St Catalina. Mannen bredvid mig (alltså på den sidan av mig där P inte står. Det är en för mig främmande man det rör sig om.) har precis lassat över tre kassar varor inköpta i saluhallen till bartendern som häftar fast ett kvitto på en av kassarna innan han lämnar över dem till den runde, lille mannen som är barens kock. Denne sätter igång att skiva potatis och skala kronärtskockor för glatta livet samtidigt som han slänger käft med andra barbesökare. Under tiden dukar bartendern fram tallrikar och vinglas åt mannen vid min sida och hans sällskap. Jag är fascinerad.
Dels därför att jag äntligen får se hur man hanterar en färsk kronärtskocka, dels över att man kan äta lunch på det här sättet en vanlig tisdag: först gå rund i hallen och välja ut fina råvaror och sedan få dem tillagade på plats, så att säga. Tänk om man kunde få det i saluhallen hemma. Men det finns väl ett antal faktorer som omöjliggör detta. Det ser till exempel inte ut som om någon av de inblandade; vare sig kock, bartender eller lunchgäster, bara har trekvarts lunch på sig.

Här är vårt fynd från saluhallen 



Kommentarer

skogsnuvan sa…
Så härligt. Jag blir alldeles stum

Populära inlägg